Ostrvski derbi za Ikardija

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.01.2015.
23:45
Izvor: Sportske.net

Argentinski internacionalac Mauro Ikardi pruža fantastične partije u dresu Intera a njegov golgeterski saldo naterao je menadžere dva slavna engleska kluba da krenu u poteru za njim.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Taman kada je Roberto Manćini uspeo da sklopi kockice u napadačkoj liniji dovođenjem Lukasa Podolskog trener Intera suočiće se sa gubitkom najefikasnijeg pojedinca u timu.

Mauro Ikardi (21) za sada beleži sjajne partije u dresu Intera a golgeterski saldo mladog Argentinca privukao je neke od najboljih evropskih klubova.

Sudeći prema natpisima u britanskim medijima, Inter bi na Ikardiju mogao da zaradi preko 30 miliona funti a "derbi" za Argentinca igraće se na "Enfildu" i "Stamford Bridžu".

Baš tako, Mauro Ikardi nalazi se na meti Liverpula i Čelsija a adut engleskih klubova u trci za ubojitim napadačem mogla bi da bude nezavidna pozicija u kojoj se trenutno nalazi Inter.

"Neroazuri" će se teško dokopati učešća u Ligi šampiona a kada se uzme u obzir da je dosta novca potrošeno na ugovor Nemanje Vidića i angažovanje Lukasa Podolskog i Džerdana Šaćirija, jasno je da Manćini neće biti u poziciji da odbije ponudu koja tešku 30 miliona funti.

Mauro Ikardi stasavao je u Barseloninoj školi fudbala a nakon sjajne sezone u Sampdoriji prodat je Interu za 12 miliona evra.

Argentinac je na 40 nastupa za Inter u prethodnih godinu i po dana postigao 19 golova što ga svrstava među najbolje strelce Serije A u minulom periodu.

Što se transfera tiče, jasno je da Čelsi u finansijskom smislu može da nadjača ponudu Liverpula ali je pitanje da li će Murinjo insistirati na njegovom angažovanju u situaciji kada u timu ima Dijega Koštu.

Sa druge strane, Liverpul muči muku sa napadačima i fudbaler Ikardijevih kvaliteta došao bi Brendanu Rodžersu kao "kec na deset".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 16.01.2015
00:49

pa i liverpul nije u nista boljoj situaciji od intera i liverpul ce tesko u ligu sampiona

avatar
DarthJA
Friday, 16.01.2015
14:56

sa tom razlikom što Liverpul ima odakle drugo da dobije nešto para, ima bolje sponzore i više para ulazi u budžet. Sa druge strane Inter ako ne udje u LŠ oni gube tehnički jedini pravi izvor prihoda

avatar
INTERnacionalista
Friday, 16.01.2015
15:15

..ha,ha,gube izvor pihoda a Tohir tezak nekoliko milijardi,samo sto nije kreten da lupi 200 miliona na jedan prelazni rok pa da prodje ko Liverpul! Ulaze pametno,igraca po igraca, i bolje su njegovih 30 miliona nego Liverpulovih 130!