O ovog štopera će se otimati u januaru!

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 09.10.2014.
14:41
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Kolumbije Balanta je jako interesantan velikim evropskim klubovima i gotovo je izvesno da će doći u Evropu možda već ovog januara.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Eder Alvarez Balanta je bio član reprezentacije Kolumbije na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ovaj 21-ogodišnji štoper je član River Plate, koja ga je otkrila vrlo rano i dovela ga sa samo 16 godina iz Kolumbije, tako da je ovaj fudbaler debitovao u argentinskom timu.

Već u prvoj polusezoni koju je igrao sa samo 18 godina, argentinski mediji su ga uzdigli toliko da su ga poredili sa legendarnim Pasarelom, koji je proslavljeni reprezentativac i selektor Argentine.

Balanta je savršene građe i pokretljivosti za štopera, podjednako se dobro služi sa obe noge tako da je apostrofiran kao "štoper budućnosti".

Znamo da Južnoamerikanci često svojim igračima mnogo podignu cenu, tako da oni mogu da odu samo za basnoslovne sume u Evropu, a često ih zbog toga prate i jako visoka očekivanja, pa oni ne isporuče ono što se od njih očekuje.

Ipak, Balanta je izuzetak, zato što je još uvek pod prvim ugovorom sa klubom, po kojem može biti slobodan ako neko uplati svega 5 miliona evra!

Sa ovakvim interesovanjem, ako River nekako ne namoli Balantu da potpiše novi ugovor sa klauzulom koja će, imajući u vidu cene štopera na tržištu, biti bar 4 puta viša, ovaj Kolumbijac bi mogao biti dostupan u januaru za zaista bagatelnu cenu.

Sa njim se već povezuju Juventus i Roma, a u skorije vreme je i Liverpul poslao svoje skaute da ga gledaju, tako da je velika verovatnoća da ćemo ovog momka gledati već od zime u nekoj od liga petice.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke