Ne može bez Srba – Benfika zove (i) Mitrovića!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 07.08.2014.
12:38
Izvor: Sportske.net

Otišli su Nemanja Matić i Lazar Marković, ali već ovog leta bi mogli da stignu Andrija Živković, kao i Aleksandar Mitrović!

rtbf.be
rtbf.be

Povezane vesti

Pre nekoliko dana u srpsku fudbalsku javnost dospela je poruka iz Portugala, Benfika nudi šest miliona evra za mladog Andriju Živkovića.

Potvrda da portugalski šampion ne može bez srpskih fudbalera stiže sa stranica dnevnika 'Ožogo', koji javlja da su čelnici Benfike kontaktirali predstavnike belgijskog Anderlehta u vezi sa potencijalnim transferom Aleksandra Mitrovića!

Žorž Žezus želi zamenu za Rodriga, vidi je u srpskom fudbaleru koji je minule sezone postigao 19 golova, a ritam zadržao i u novoj sezoni već postigavši 3 gola na 3 utakmice za Anderleht.

Iz Belgije stižu poruke da je ideja da se Mitrović zadrži u klubu još godinu dana, te da je i sam srpski fudbaler svestan da je potrebno da stekne još iskustva da bi prešao na viši nivo i zaigrao u jačoj konkurenciji.

Ipak, Žezus insistira na 19-godišnjem napadaču čije kvalitete želi sam da oblikuje i od njega načini fudbalera svetske klase.

Trener portugalskog tima je Mitrovića direktno gledao na delu u Ligi šamiona minule sezone, a ojačanje napadačke linije jeste prioritetan posao do kraja prelaznog roka.

Benfika je svakako primamljiva opcija za Mitrovića, koji bi u Portugalu imao društvo prijatelja iz reprezentacije, a poučen iskustvom Matića i Markovića, Mitrović će i sam shvatiti da je Benfika idealno mesto za razvoj mladih fudbalera.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke