Napoli krenuo po još jednog Belgijanca

Autor: Boban Filipović
petak 24.06.2016.
17:13
Izvor: Sportske.net

Nakon Evropskog prvenstva, Drist Mertens bi mogao da se vrati pod Vezuv u društvu saigrača iz reprezentacije, piše italijanska štampa.

BETA/AP Photo/Salvatore Laporta
BETA/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Saradnik 'Skaj Italje' Đanluka Di Marico, plasirao je u etar informaciju da je vicešampion Italije danas kreće u pregovore oko dovođenja Aksela Vitsela.

Reprezentativca Belgije zastupa otac i on će danas da se satane sa predstvanicima kluba.

Vitsel je želja trenera Maurisija Sarija, a prema nezvaničnim navodima i samom igraču se dopada ideja da nastavi kariejru u Napoliju.

Ipak, oečkuju se dugi i teški pregovori najviše iz razloga što je sjajni vezista veoma tražena "roba" na tržištu.

Aksel Vitsel ima 27 godina, član je Zenita iz Sankt Petersburga, koji ga je doveo 2012. godine iz Benfike za 40 miliona evra. On je izdanak fudbalske škole Standarda iz Liježa, pet sezona igrao je za ovaj belgijski klub i osvojio dve titule nacionalnog prvaka, jedan Kup i jedan Superkup, u tom periodu bio je biran za najboljeg mladog fudbalera Belgije. U kolekciji trofeja ima i Liga kup sa Benfikom, a sa Zenitom rusku Premijer ligu, Kup i Superkup.

Prošao je sve selekcije reprezentacije Belgije, za A tim upisao do sada 69 utakmica i postigao 7 golova. Poslednji gol dao je na tekućem Evropskom prvenstvu u Francuskoj u ubedljivoj pobedi nad Švedskom (3:0) u drugom kolu grupne faze.

Brazil Soccer WCup Belgium

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke