Murinjov spisak!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.04.2015.
10:20
Izvor: Sportske.net

Čelsi pred titulom, sledeće godine primarni cilj biće napad na Ligu šampiona. Ovo su igrači koje će Murinjo pokušati da dovede!

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Murinjo će pokušati da ojača tim na problematičnim pozicijama. Zahvaljujući prodajama igrača Čelsi je u dobroj finansijskoj situaciji i bez problema može da uloži stotinak miliona evra narednog leta.

Da krenemo redom, rezervni golman. Čeh će otići, ne želi da sedi na klupi, a Murinjo cilja Roberta Grina iskusnog čuvara mreže Kvins Park Rendžersa. Ovaj iskusni golman bi kao slobodan igrač mogao da se preseli na "Stamford Bridž" i završi karijeru kao alternativa za Kurtou.

Portugalac traži i levog beka, u slučaju da se Felipe Luis vrati u Atletiko. Brazilac nije uspeo da se nametne, a zamena bi mogao da bude Aron Kresvel iz Vest Hema. On je igrao odlično ove sezone, u "Čekićare" je stigao iz Ipsviča i nametnuo se Alardajsu. Traži ga i Siti, pominje se klub za koji navija, Liverpul, ali Čelsi je najozbiljnija opcija.

Najveće ulaganje bi moglo da bude u štopera. Naime, Teri će ostati, tu su i Kejhil i Zuma, ali Murinjo se koncentrisao na dva imena, jedan će sigurno stići u klub.

Mats Humels je želja, obično se kaže da je bliži Junajtedu, videćemo hoće li Čelsi uspeti da pokvari račune Van Galu. Drugo ime je Varan koga je Murinjo promovisao u Realu i koji nema ništa protiv da se pridruži bivšem treneru u Londonu.

U veznom redu, Čelsi je zainteresovan za Kokea, pa i Pogbu, ali to su nerealne mete, pitanje je hoće li Juve i Atletiko prodavati svoje zvezde. Umesto toga klub će pokušati da dovede Felipea Andersona iz Lacija. Fantastični Brazilac je eksplodirao ove sezone, njegova cena je oko 35 miliona evra, Čelsi je spreman da izdvoji taj novac, a mesto nekadašnjem igraču Santosa će morati izgleda da ustupi Oskar. Šuška se da su njemu dani odbrojani i da će ga zemljak zameniti na "Stamford Bridžu".

U napadu ostaje Košta, a Remi je povećao svoje šanse da dobije novi ugovor, postigao je neke ključne golove. Čeka se odluka Maura Ikardija, on je sve dalje od produžetka ugovora sa Interom, Murinjo mu je već slao poruke da je dobrodošao u Čelsi, pregovori neće biti laki, ali se računa da bi oko 35 miliona evra ubedilo Tohira. Od ofanzivaca, Čelsi prati Talisku iz Benfike, jedna od varijanti za napad je i Kaljehon iz Napolija koga Murinjo ceni, ali će Ikardi biti prva meta.

Za tri velika pojačanja, plus Kresvela, sigurno je da će Murinjo morati da izdvoji više od 100 miliona, ali će prodati Oskara, Čeha i verovatno Felipea Luisa i uklopiti se u budžet za narednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke