Murinjo šta čekaš, zgrabi ga!?

Autor: Miloš Marković
sreda 24.06.2015.
09:02
Izvor: Sportske.net

Portugalac pred sobom ima jedinstvenu priliku da momentalno pronađe više nego dobru zamenu za Petra Čeha.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Asmir Begović je jedan od cenjenijih golmana u Premijer Ligi.

Poslednjih godina dovođen u vezu sa svim većim klubovima Premijeršipa, ovaj bosanskohercegovački čuvar mreže od danas se najuže dovodi u vezu sa prelaskom u redove londonskog Čelsija.

Stouk je poslednjih sezona oklevao da proda svog čuvara mreže, ali oklevanje Begovića da potpiše novi ugovor stavilo je klub u pat poziciju, primoralo ga da razmišlja o prodaji.

Tu je i Murinjova šansa, koji je dobio više nego povoljan odgovor u vezi sa mogućnošću da dovede golmana koji u ugovoru ima samo još jednu godinu obaveza sa Stoukom.

Naime, njegov klub je voljan da ga proda Čelsiju za (tričavih) OSAM miliona funti, plus Viktora Mozesa, koji je minule sezone na Britanija stadionu igrao kao pozjamljeni igrač.

On se povredio u aprilu, ali je uradio sasvim dovoljno da impresionira trenera Hjuza, koji želi da ovaj tamnoputi fudbaler ostane u njegovom timu.

Opšte mišljenje je da bi Murinjo morao da reaguje i iskoristi ovu jedinstvenu priliku, kojom bi sebi i svom timu obezbedio zaista sjajnu zamenu za Čeha koji je prešao u Arsenal.

Jedina stvar koja se postavlja kao pitanje jesu Begovićevi motivi. Šampion sam po sebi jeste jedinstvena prilika, ali ovaj 28-godišnjak je godinama unazad prvi izbor, pitanje je da li bi pristao da preuzme drugu violinu pored neprikosnovenog Kurtoe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 24.06.2015
14:24

Mislim da će Rob Grin zameniti Čeha, kao konkurencija Kurtoi. Bilo je priča.

avatar
Wednesday, 24.06.2015
12:01

Begović procentualno brani najmanji broj šuteva u okvir gola u PL. Drugim očima sam posmatrao tekme nakon ovog saznanja i zaista iako ima par spektakularnih odbrana čini se da uvek može makar nešto više kod primljenih golova. Za drugog golmana odličan ali da se mole da se ne povredi Kurtoa.

avatar
Wednesday, 24.06.2015
10:25

Ma dati mu Karling Kup i FA Kup da brani i poneku utakmicu i eto dobro sta mu fali :D

avatar
AxweII
Wednesday, 24.06.2015
09:57

Begovic ce napraviti veliku gresku ako predje u Celzi. Komotno ce sebi zakopati karijeru. Bolje mu je da saceka Totenhem ako ode Loris u Utd nego da ode direktno na klupu Celzija.

avatar
Slaven CFC
Wednesday, 24.06.2015
12:09

Njemu je apsolutno stavljeno do znanja da ce biti zamjena Kurtoi,na njemu je da odluci hoce li doci ili ne.Da budemo realni,ovo bi bio sjajan posao za Celsi ali ne i za Begovica.

avatar
Ajde?
Wednesday, 24.06.2015
09:44

Sada otići u Čelsi znači isto što otići i u Bajern, jednom rečju kraj golmanske uspešne karijere. Kad jedan Čeh nije mogao da se izbori za mesto, niko drugi ne može da se nada da će konstantno braniti. Čak i da je Begović bolji, Kurtoa će zbog svojih godina braniti.

avatar
MIlan Simic
Wednesday, 24.06.2015
09:27

To je oko 11 miliona evra nije puno ali Celsi je Wiganu platio 12 miliona za Mozesa tako da to dodje preko 20 miliona...ali sad Mozes ne vredi ni 3 tako da bi ovo bio odlican transfer...

avatar
Dejan Božić
Wednesday, 24.06.2015
09:22

Celzi proslu i ovu sezonu baš kupuje dobre golmane samo bi mi bilo žao da neko od dvojice Begović-Kurtoa sedi na klupi, kao što mi je bilo žao za Čeha prošle sezone jer su to golmani za prvi tim ali on sam zna gde dolazi, samo da ne bude kao sa Vorm-om u Totenhemu, sjajan bio u Svonsiju i nema mesta pored Ljoris-a.

avatar
Sho KG LFC
Wednesday, 24.06.2015
09:09

Alo sportske, objavite da je Firmino potpisao za LFC!!!