Murinjo prelomio, Albanac prva meta!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.11.2016.
09:57
Izvor: Sportske.net

Zidarski sin koji je ostvario snove bi mogao da se preseli u Mančester Junajted!

BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis
BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Priča Elseida Hisaja zvuči kao san. Odrastao je u Skadru, otac mu je radio kao zidar u Italiji i jednom je, dok je gradio kuću fudbalskog agenta, napomenuo da ima sina koji je talentovan za fudbal.

Tada je bilo rano, Elseid je imao desetak godina, ali je četiri godine kasnije stigao u Italiju i posle probe u Fiorentini, završio u Empoliju.

Ostalo je sticanje afirmacije u Seriji B, ulazak sa Empolijem u elitu, posle odlične sezone, zajedno sa trenerom Sarijem se preselio u Napulj.

On je drugi najskuplji Albanac u istoriji, plaćen je 6 miliona evra, jedino je transfer Lorika Cane iz Lacija u Galatasaraj bio veći i to za nepun milion.

Ali, sledeći bi mogao da bude bomba. Mančester Junajted želi Hisaja, on je navodno prva Murinjova meta jer se uklapa u planove Portugalca, odličan je u oba smera, defanzivi, ali i na protivničkoj polovini.

Cena je paprena, no Mančester Junajted je spreman da desnog beka plati 30 miliona evra. To je više nego što bi izdvojili za Fabinja iz Mančester Junajteda.

Napoli bi mogao Albanca da proda u junu, Murinjo želi transfer na zimu što je ipak malo verovatno. Pitaće se i Sari koji ga je doveo u klub kao prvo pojačanje, no problem je što ni trener nije u dobrim odnosima sa predsednikom i ovo bi mogla da bude njegova poslednja sezona. U svakom slučaju, ako bude stigla ponuda, Napoli će biti na mukama to je pet puta više nego što su uložili.

Hisaj ima ugovor do 2020. ali zarađuje tek 600 000 evra po sezoni, što je duplo više nego što je imao u Empoliju, ali sa druge strane smešna suma u odnosu na reputaciju koju je stekao.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 17.11.2016
13:45

Divno, vec krenuo letnji prelazni rok.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 17.11.2016
11:46

Ma kakav albanac,dalje to od Junajteda.

avatar
Rockstar
Thursday, 17.11.2016
11:25

Ne verujem nesto da po njihovim medijima citaju vesti o nasim fudbalerima,zato za ovu vest who cares?

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 17.11.2016
11:01

Ipak mislim da treba da plate duplo. Trideset miliona puta 2. Jer svakog placaju duplo. Dupla vrednost.

avatar
MANUTD
Thursday, 17.11.2016
12:27

Ako placaju, zaradili su na fudbalskom terenu, ne na naftnim platformama. Da ne postoji preplacivanje ti danas ne bi navijao za celsi, jer je isti upravo tako i nastao 2003. godine.

avatar
MANUTD
Thursday, 17.11.2016
16:05

Nije to vas najskuplji transfer, nego Romanov. Sve i da jeste vas, zar je 50 miliona malo? Zar klub statuta Junajteda ne bi trebalo da trosi vise s obzirom na istoriju, trofeje, status, moc?

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 17.11.2016
13:33

Najskuplji transfer nam je Tores od 50 miliona.