Murinjo jača napad snažnim Nigerijcem?

Autor: Boban Filipović
subota 28.06.2014.
16:27
Izvor: Sportske.net

Mediji u Engleskoj prenose da bi Čelsi ovog leta mogao da dovede Emanuela Emenikea iz Fenerbahčea, te da bu za ovaj trasfer mogao da izdvoji čak 19 miliona funti!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Emenike je odličnim partijama u dresu Nigerije na Mondijau skrenuo na sebe pažnju velikih klubova, među kojima se kao najozbiljniji interesent izdvojio Čelsi.

Ovaj 27-godišnjak je primarno klasičan centrafor, ali jednako dobro može da napadne s boka. Svi napadači kojima Murinjo raslolaže nemaju te karakteristike, te bi to trebalo da bude glavni motiv za njegovo dovođenje iz redova turskog šampiona.

Odlikuje ga neverovatna snaga i fizička sprema, jak je na lopti, gotovo je nemoguće oboriti ga. U dosadašnjem toku Svetskog prvenstva dobio je veliku većinu duela sa protivnicima, a izvori bliski londonskim 'Plavcima' prenose kako je 'Posebni' sve to zapisao u svoj notes.

U Brazilu još uvek nije postigao gol, ali je saigračima stovrio najviše šansi da se upišu u strelce. Piter Odemvingi je rešio pitanje pobednika protiv BiH upravo posle njegovog prodora, za koji naši zapadni susedi tvrde da mu je prethodio faul.

Prošle godine u Fenerbahčeu njegov golgetrski učinak bio je vrlo pristojan, 12 puta je tresao protivničku mrežu na 28 utakmica, i jedan je od zaslužnijih za osovjenu titulu prvaka Turske.

Fener je prošle sezone doveo robusnog Nigerijca za 10 miliona funti, engleski mediji pretpostavljaju da ga neće putiti ispod 19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke