Murinjo isterao svoje, stiže najveće pojačanje!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 29.01.2015.
10:45
Izvor: Sportske.net

Ako pogledate kako je prošlo leto i u januaru vodio prelazni rok, samo jedna reč, briljantno!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Huan Kvadrado stiže u Čelsi. Izveštaji iz Italije pokazuju da su se stvari promenile u poslednja 24 časa, Kolumbijac bi mogao čak da bude registrovan za derbi sa Sitijem, mada je teško verovati da će odmah zaigrati.

Murinjo je dogovorio prodaju Šurlea u Bundesligu, i Dortmund i Volfsburg su spremni da plate po 26 miliona evra za nemačkog reprezentativca koji je malo igrao u "Plavcima".

Taj novac biće iskorišćen da se plati Fiorentini za Kuadrada.

Postoje dve varijante, jedna je da Čelsi isplati klauzulu od 35 miliona, a druga koju će verovatno "Ljubičasti" prihvatiti je 30 miliona i Salah. Egipćanin će biti rešenje jer je do kraja prelaznog roka malo vremena da Fiorentina troši novac dobijen za Kolumbijca.

Murinjo Kvadrada vidi kao idealno pojačanje, pomoći će mu da ima više opcija po boku, a Kolumbijac čak može u 3-5-2 da pokriva kompletnu desnu stranu. Propao mu je transfer u Barselonu letos, ali je dočekao odlazak u klub sa najvećim ambicijama.

Fascinantno je kako Murinjo prodaje igrače na koje ne računa.

Podsetimo, letos je otišao Lukaku u Everton za 35 miliona evra, Luiz za 50 u Pari Sen Žermen, prošlog januara je prodat Mata za 37 miliona. Sada će Šurle otići za više od 25,  podsetimo da je De Brujne takođe završio u Bundesligi za blizu 20 miliona, a Demba Ba je otišao u Tursku za 8. Oslobodio se i Toresa koga je Milan ove zime otkupio, a ukupno, od kada je stigao, Murinjo je na nuli, Čelsi sa ovim prodajama praktično nije izgubio ništa, odnosno posluje na pozitivnoj nuli, a doveli su Fabregasa, Koštu, Drogbu, Vilijana, Matića, Felipe Luisa, Remija, sada stiže i Kvadrado.

Majstor!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos
Thursday, 29.01.2015
11:52

Dobio je igrace koji njegovom sistemu vise odgovaraju, a koji su i kvalitetniji od onih koji su otisli. Skidam kapu