Može li neko od njih da zameni Teveza?

Autor: Boris Jovanović
petak 17.04.2015.
10:10
Izvor: Sportske.net

Karlitos ostaje pri odluci, Juve se razleteo, u igri četiri imena, ali "Bjankoneri" nemaju pravo na grešku! Da li je već odlučeno?

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Izgleda da će treća sezona za Teveza biti i poslednja u Evropi, on je, priča se, već odluku saopštio klubu. Nema smisla zadržavati ga, ako želi da ide, iako se u Juventusu nadaju da će ostati makar još jednu sezonu.

Ali, svi koji poznaju Karlitosa kažu da je on već prelomio, sukob se nikome ne isplati, tim pre što je Argentinac dao maksimum u Juventusu, bio primer i klase i ponašanja, u šta su mnogi sumnjali.

Ali, kako naći zamenu?

Marota i Paratići ljudi koji se bave transferima su markirali četvoricu igrača, no nijedan od njih nije garancija.

Prvo ime je Paolo Dibala. Argentinac je investicija za budućnost, u tandemu sa Moratom deluje kao rešenje za najmanje pet godina, ali da li fudbaler Palerma može da ponese toliki teret na leđima?

Uz to, Zamparini je odbio prvu ponudu, naredne nedelje je novi sastanak. Juve ima dogovor sa igračem, ali to ne znači ništa ako na adresu Sicilijanaca stigne ponuda od 40 miliona evra kolimo "Zampa" traži.

Patron Palerma tvrdi da će prodati Dibalu do kraja aprila.

Kavani je jedna od opcija, ali posle nekih njegovih partija ni to nije nikakva garancija. Drugačiji je tip igrača od Teveza, uz to, Pari Sen Žermen tvrdi da ga neće prodati. Iskreno, čak i pominjano ulaganje od 40-50 miliona se čini kao velika kocka, s obzirom na to šta je pokazao od odlaska iz Napolija. Dodajmo i da ga hoće Junajted sa kojim Italijani finansijski ne mogu da se trkaju.

Ipak, od jutros je nekoliko medija prenelo informaciju da je Juventus završio posao i sa Parižanima i sa "Matadorom", odnosno da će, ako proda Pogbu, dovesti Kavanija za 45 miliona evra iz Pariza. Igrač bi zarađivao 5.5 miliona po sezoni.

Navodi se i insajd izjava nekoga iz Juventusa da je sve gotovo, ali da tek prodaja Pogbe znači i dolazak Kavanija. Sad, koliko je verovati ovim informacijama...

Kad pominjemo "Đavole", Falkao je odabrao Junajted pre Juventusa prošlog leta i pogrešio. Sada će morati da se vrati u Monako, Juventus je i dalje zainteresovan, ali mnogo manje nego prošle godine. Razlog je sumnja u povredu, prevelika primanja, jedina varijanta u ovom trenutku je pozajmica i to ako "Tigar" smanji finansijske zahteve, što je malo verovatno.

Četvrto ime je Iguain, ali tu treba razgovarati sa De Laurentisom što je pakao. On je "Pipitu" platio 37 miliona evra, tada ga je želeo i Juve, sada Argentinac želi da ode, ako Napoli ne izbori Ligu šampiona.

Hoće ga i Atletiko, Juventus je spreman da plati oko 30 miliona Napolitancima, no, čini se da bi ti pregovori unapred bili osuđeni na neuspeh.

Svi tvrde da Juve mora brzo da reaguje, da praktično već tokom jula zna na čemu je, kako bi pravio tim za narednu sezonu. Za njih najbolja varijanta je da Tevez ostane, ali ako ne slome Karlitosa moraće u kupovinu. Kako smo i rekli, bio bi to težak izbor...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke