Mitre, pokaži se, 'Profesor' te gleda!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.03.2015.
11:34
Izvor: Sportske.net

Momentum dobre forme Aleksadar Mitrović trebalo bi da iskoristi kao zalog za unosan transfer pošto je dobrim igrama naterao Arsena Vengera da pošalje skauta koji će pratiti izdanja srpskog internacionalca u završnici sezone.

rsca.be/Jimmy Bolcina
rsca.be/Jimmy Bolcina

Povezane vesti

Srpski internacionalac Aleksandar Mitrović (20) dostigao je radnu temperaturu u drugoj polovini ligaškog dela sezone u belgijskom šampionatu a odlične partije koje je pružao u grupnoj fazi Lige šampiona i dvomeču sa moskovskim Dinamom u Ligi Evrope nisu ostale nezapažene.

Nije tajna sa momak rođen u Smederevu privlači interesovanje velikih evropskih klubova a kako vreme odmiče sve je izvesnije da će napadač Anderlehta karijeru nastaviti u nekom od vrhunskih timova.

Belgijski mediji prenose vest da je menadžer Arsenala zapisao Mitrovićevo ime u svoju beležnicu i da će završnicu tekuće sezone iskoristiti da analizira učinak srpskog internacionalca uz pomoć svoje skautin službe.

Kako prenose Belgijanci, Venger će u Brisel poslati skauta koji će u završnici belgijskog šampionata pratiti igre Aleksandra Mitrovića koji u 2015. godini uspeva da održi formu što se u velikoj meri odražava na rezultate Anderlehta.


Bivši našadač Partizana u prethodne dve nedelje postigao je četiri gola u tri različita takmičenja a evidentno je i to da su kritike trenera sa početka sezone dale rezultata pa Mitrović svaki postignuti gol uredno proslavlja sa Besnikom Hasijem.

Aleksandar Mitrovic
Foto: rsca.be/Jimmy Bolcina

Samo u tekućoj sezoni Mitrović je postigao 19 golova a interesantno je i to da je bio strelac u svih pet takmičenja u kojima je Anderleht uzeo učešće. Reprezentativac Srbije postigao je 12 golova u Župiler ligi, 2 u Ligi šampiona, 3 u nacionalnom Kupu i po jedan u Superkupu i Ligi Evrope.

Kada se podvuče crta, jasno je zašto Venger sasvim ozbiljno razmatra dovođenje mladog igrača koji bi bez problema dobio radnu dozvolu na Ostrvu imajući u vidu da se ustalio u nacionalnom timu za koji je do sada odigrao 10 utakmica.

Na transfer tržištu Mitrovićeva vrednost procenjuje se na devet miliona evra ali se u Anderlehtu nadaju zaradi u razmaku od 10 do 20 miliona evra.

Narednu priliku za dokazivanje mnogobrojnim skautima koji ga uredno prate Mitrović će imati u subotu kada Anderleht gostuje Lokerenu u okviru pretposlednjeg kola ligaškog dela sezone u belgijskog Župiler Ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Wednesday, 04.03.2015
12:37

Dovedi ga, i hladno će izbaciti Žirua iz prve postave.

avatar
Ashburton Grove
Wednesday, 04.03.2015
13:09

Jeste Mitrovic nas i sve to, ima potencijala, ali u ovom trenutku je daleko od Zirua... Znam da ovde 90% ljudi Zirua smatra panjem, ali ja sam ubedjen da bi mu Mitrovic grejao klupu...

avatar
Skaut
Wednesday, 04.03.2015
18:24

Hahhaha pa sad je vec isti ako ne i bolji a mladji je 9 godina od Ziru-a, sta je to Ziru uradio u karijeri i gde je bio najbolji pa da mozemo tako da kazemo? Mitrovic sa 20 godina je najbolji igrac Anderlehta i najbolji strelac lige mislim nisam siguran a Ziru nije panj nego je sidras i takav tip igraca koji bi dobro dosao nekoj drugoj ekipi ali NE Arsenalu...

avatar
Surovi
Wednesday, 04.03.2015
13:10

Velbek nije uspeo, zasto mislis da ce on? Mitre u Spaniju ili Italiju kakva crna Engleska, upropastise Lazara!