Mislili ste da je Junajted završio sa trošenjem?

Autor: Miloš Marković
četvrtak 04.09.2014.
10:19
Izvor: Sportske.net

Letnji prelazni rok je doneo velika ulaganja u tim sa Old Traforda, a plan za januar je već načelno napravljen.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Mančester Junajted je premijerligaški rekorder kada je u pitanju suma novca potrošena na pojačanja tokom letnje transfer pijace.

Van Gal je dobio ono što u Bajernu nikada nije mogao – odrešene ruke i kasu bez dna.

Značajne sume izdvojene su na dovođenje Luka Šoa, Andera Erere, Markosa Roha, Anhela Di Marije, Dejlija Blinda i za pozajmicu Radamela Falkaa.

Odrekli su se u Junajtedu tradicionalnih metoda, pravljenja svojih igrača, ceh je platio Deni Velbek. Njegov primer je poruka da se i Junajted povinovao zahtevima modernog fudbala koji zahteva rezultate i velika ulaganja u kratkom vremenskom roku.

Ono što se merilo kroz sezonu ili dve, sada se meri mesecima, danima.

Potrošeno je tokom leta ukupno 153.1 miliona funti, ako ste mislili da će se neko vreme finansijska bura stišati, prevarili ste se.

Junajted je tokom čitavog leta pokušavao da dovede Artura Vidala iz Juvnetusa, na kraju se i sam fudbaler prelomio, ostao u Juventusu. Ipak, Van Gal je rešen da pazari u Torinu. Šta više, rešen da ispravi grešku koju je načinio Ser Aleks.

Holanđanin će u januaru sve karte baciti na dovođenje Pola Pogbe!

U trenutku kada je odlazio iz Junajteda, Pol Pogba je bio pogođen finansijskom barijerom, koja nije omogućavala igračima njegovog godišta da ostvari zaradu preko propisane. Nakon nesuglasica i odbijanja da mu se garantuje mesto u timu i obezbedi povišica, Pogba je otišao u Juventus gde je pokazao sav svoj potencijal.

Engleski mediji danas na sva zvona javljaju da Van Gal ima nameru da ispravi grešku, da ponudi čak do 60 miliona funti kako bi Francuza vratio na Old Traford.

Inače, Pogba trenutno pregovara sa Juventusom u vezi novog ugovora, odlazak Kontea je donekle urušio njegove motive, rezultati u prvom delu sezone bi mogli značajno da utiču i na njegovu eventualnu želju za povratkom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke