Milan nanjušio Ligu šampiona, kakav je plan za januar?

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.12.2014.
13:04
Izvor: Sportske.net

Posle pobede nad Napolijem, "Rosoneri" veruju da treće mesto nije utopija. Preduslov je da se pojača tim. Galijani ima ideju...

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Pobeda protiv Napolija koji je slovio kao glavni kandidat za treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona je otvorila nove vidike za Milan. Sada je jasno da će oni u toj trci biti ravnopravni, ako se naravno pojačaju.

Adrijano Galijani nema novca, ali ima ideju da trampama ojača ekipu. Prva je ponuđena Romi, El Šaravi za Destra, dva kluba će se sastati za vikend, možda je prilika da o tome porazgovaraju.

Dovođenje klasičnog napadača bi otvorilo vrata za odlazak Toresa, i on je ponuđen kao deo trampe Atletiku za Ćerćija, ali Madriđani oklevaju. Sam italijanski fudbaler nema ništa protiv, on želi da igra, a sigurno da bi među "Rosonerima" dobio šansu.

Ipak, prepreka je i dalje "El Ninjov" ugovor koji delom plaća Čelsi, pa je čitava ova priča na dugom štapu. Što se Destra tiče, to je već realnija stvar, tim pre što ni El Šaravi nema navodno ništa protiv.

U odbrani je prioritet levi bek, Armero nije zadovoljio, Argentinac Vanđoni je prva opcija, i on bi mogao da stigne na pozajmicu sa pravom otkupa u junu. Ipak, pita se njegov klub River Plejt.

Galijani planira da se oslobodi par štopera, Mekses igra bolje u poslednje vreme, ostaće do leta kada mu ističe ugovor, Aleks je povređen, kao i Rami, mogao bi da bude prodat Zapata, a Milan nije odustao od Nastasića koga na pozajmicu žele gotovo svi veliki italijanski klubovi.

Dobre vesti za Inzagija su oporavak Montoliva koji je preuzeo komandnu palicu na sredini terena, uz kapitena nije sporan ni De Jong, iako sporo teku pregovori o produžetku ugovora.

Kako rekosmo, od trećeg mesta su na dva boda, računaju da Samp i Đenova neće izdržati, da će Napoli potonuti, tim pre što je situacija oko Beniteza problematična, ali čak je i škrtica Berluskoni svestan da je potrebno uložiti.

Trampe ili transferi, ostaje da vidimo, tek sa novim levim bekom i još dvojicom igrača u ofanzivi, sigurno da bi Milan imao dobru šansu da se vrati u Ligu šampiona, makar kroz kvalifikacije.

Jer, kako kažu na "San Siru", "Liga šampiona je u našoj DNK".

Zaista je tako, osim što ima sedam titula prvaka Evrope, treba reći da je Milan samo dva puta u ovom veku propustio igranje u evropskoj eliti, ova sezona je drugi put...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke