"Metla" u Romi!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 11.05.2015.
10:40
Izvor: Sportske.net

Rimljani razočarali ove sezone, najavljivali borbu za titulu, imaju 16 bodova manje od Juventusa. U klubu besni na igrače, tek nekolicina sigurna, među njima nije Ljajić!

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Roma je imala velike ambicije, ali je bila daleko od toga da ugrozi Juventus. Naime, oni sada strepe i za drugo mesto, odnosno direktan plasman u Ligu šampiona, a posle poraza u Milanu ekipa je dobila kaznu, biće u karantinu tokom nedelje.

Trener Garsija i direktor Sabatini su optužili igrače da su sramotili dres kluba, da su imali pristup kao da je prijateljski meč na pripremama, a priča se da će biti velikih promena u prelaznom roku.

Postoje dva plana, vezana za učešće u Ligi šampiona. Ako Roma ne izbori učešće, bilo direktno, bilo kroz kvalifikacije, najbolji fudbaleri će biti prodati. Klub pokušava da se oslobodi nekih igrača i svakako da će ekipa biti znatno izmenjena naredne sezone.

Ali, da krenemo redom.

"Vučica" traži novog golmana, De Sanktisu su dani odbrojani, a praktično će kompletna odbrana biti zamenjena. Siguran je samo Manolas, odlaze Maikon i Ešli Kol, na transfer listu će Astori i Janga Mbiva.

Torosidis nije takođe ispunio očekivanja, očekuje se povratak Leandra Kaštana nakon zdravstvenih problema.

U veznom redu, paradoksalno, ostaje samo Strotman koji se oporavlja od povrede. De Rosi će najverovatnije otići u Ameriku, i osloboditi 6 miliona evra po sezoni, teško da ostaje i iskusni Keita, a Pjanić je navodno na prodaju u slučaju neke velike ponude.

Nejasna je situacija oko Naingolana, izgubio je mesto u ekipi, videćemo hoće li biti otkupljen u potpunosti od Kaljarija, žele ga Juve i Liverpul.

U napadu ostaje Iturbe, plaćen je 30 miliona evra, naredne sezone imaće novu šansu, a značajniji prostor dobiće klinci poput Verdea.

Čak i Adem Ljajić nije siguran, mada bi njega, kao i Pjanića samo ponuda od tridesetak miliona evra mogla da odvede iz grada u koji vode svi putevi.

Roma je kupila Dumbiju, tu je i Ibarbo, vratiće se Destro sa pozajmice, ali niko od njih nije igrač koji bilo šta garantuje. Mogao bi da stigne sjajni Benteke iz Aston Vile, no teško je verovati da imaju novca za takav posao.

Plasman na kraju sezone će diktirati i aktivnosti u prelaznom roku, a kako je izgledala Roma ovog proleća, teško je očekivati da bi i naredne sezone mogli da napadnu titulu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 13.05.2015
12:12

naigolan je standardan od kud sad ova informacija a kao ga se zele rijesiti dobro dosao u juve

avatar
Oldboy
Monday, 11.05.2015
17:32

A što je Niangolang izgubio mesto u prvoj postavi? Pa to im je najbolji igrač bio po meni?

avatar
ACACHELSEA
Monday, 11.05.2015
16:47

Objektivno Juventus ima za klasu bolji tim od ostalih,tek onda slede Roma,Napoli i Lacio po kvalitetu.

avatar
Делија_момак
Monday, 11.05.2015
16:34

Љајића очигледно не цене довољно у Роми. Колико је битних голова и асистенција имао ове сезоне у дресу Роме и опет се пише о његовој продаји.

avatar
JamesRodriguez_010
Monday, 11.05.2015
12:59

Iskreno najbolje bi bilo da malom Verdeu da sto vise prostora,on ce sigurno biti igracina uz vise minutaze za sezonu ce da ekpslodira 100%

avatar
dzedaj vitez
Monday, 11.05.2015
12:21

Naingolan u liverpul. MIslim da će biti tog transfera

avatar
skols18
Monday, 11.05.2015
12:14

Cuj pjanic 30mil vredi..jesu u upravi rome mudri ljudi..mozda liverpul kupi otpad

avatar
Juventus Torino
Monday, 11.05.2015
16:46

pjanic-vrijedniji i bolji od svih veznjaka propalog mancestera zajedno...sta ti nije jasno?

avatar
Boykevp
Monday, 11.05.2015
11:53

tesko da ce benteke pored ponude celsija i arsenala otici u romu i igrati slabiju ligu i u manjem klubu i za manje para ..

avatar
Navijač Juventusa
Monday, 11.05.2015
11:15

Milan, Inter, Roma, Napoli, Fiorentina, Sampdorija, Lacio... su za par stepenika ispod Juventusa trenutno. Zamislite ligu u kojoj su ti klubovi na istom nivou kao Juve.nKalčo se vraća, pazite šta vam kažem! Najbolja liga na svetu ponovo, uskoro ;)

avatar
Marco Popovich
Monday, 11.05.2015
10:54

De Rosi ne ide nigde

avatar
Surovi
Monday, 11.05.2015
10:53

To su sve odlasci, a dolasci??