"Metla" u Barsi, osmorica na spisku za odlazak!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.12.2014.
10:59
Izvor: Sportske.net

Nekoliko standardnih prvotimaca Barselone moglo bi da napusti ovaj klub u narednom periodu od godinu dana, neki čak i u narednom prelaznom roku.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona nije na najvišem mogućem nivou u ovoj sezoni, možda je za takav utisak zaslužan i sjajni Real Madrid koji ove sezone ima priliku da obori svetski rekord po broju uzastopno pobeđenih utakmica.

Naravno, kao posledica svega toga normalno je da se govori o eventualnim kupovinama i prodajama. Kada se radi o prodajama, mediji u Španiji i Engleskoj su naveli čak osmoricu igrača koji bi mogli da napuste klub iz Katalonije.

Serhio Buskets, jedan od najstandardnijih fudbalera u prethodnih nekoliko godina u ekipi Barselone, mogao bi vrlo lako da napusti klub u želji za novim izazovom, a engleski mediji pominju Arsenal, Čelsi i Junajted kao eventualne nove klubove.

Govorilo se o Ivanu Rakitiću čak kao i najvećem pojačanju ove sezone u Barseloni, ali nakon početka sezone gde je bio standardan i kada je "uzeo" mesto Ćaviju, sada je u nemilosti trenera Luisa Enrikea i sve manje igra. Kao epilog bi moglo da se desi da napusti klub, možda čak i ovog januara, i da se preseli u Premijer ligu.

Đerar Pike je jedan od onih koji su na ovoj listi. Murinjo će najverovatnije na kraju sezone tražiti novog štopera, a Pike je samo jedan od mogućih. Govori se u javnosti u Španiji da je njegovo vreme prošlo u Barseloni, pa se jasno nameće transfer na kraju sezone. Teško da ćemo ga videti u nekom drugom klubu već u januaru, ali na leto transfer definitivno dolazi u obzir.

Spain Soccer La Liga
foto: Beta

Jedan od najboljih u poslednja dva meča Barselone jeste Pedro, meta Arsenala. Takođe, Liverpul je "bacio oko" na njega, a imajući u vidu da za njega nema mesta u prvoj postavi Barselone, normalno je da izrazi želju da napusti klub u narednom periodu.

Dani Alveš je čovek koga već dve godine sele iz Barselone, ali on je još uvek tamo. Očekuje se da dođe u Mančester Junajted kod Van Gala, priča se to već duže od 6 meseci. Skoro sigurno ga nećemo gledati u Barseloni sledeće sezone, možda čak i u januaru napusti klub.

Mladi bek Barselone, Martin Montoja, takođe je na meti nekoliko klubova u Engleskoj, posebno Liverpula. Mogao bi da zameni Džonsona u Liverpulu koji će najverovatnije napustiti klub. Ne igra dovoljno kod Luisa Enrikea, pa se transfer navodi kao normalno rešenje za njega.

Spain Soccer La Liga
foto: Beta

Žordi Alba je jedan od najstandardnijih ove sezone, ali nije na svom najvišem nivou. Iako mediji navode njegov mogući odlazak, smatramo da od ovoga neće biti ništa, iako su isti tabloidi naveli da je on meta Arsenala i Junajteda.

Isti slučaj jeste sa Ter Štegenom koji je naveo da nije nezadovoljan što sedi na klupi za rezervne igrače. Tabloidne priče govore o tome da bi De Hea mogao da napusti klub u Junajtedu, a da bi ovaj momak mogao umesto njega u klub, što 99% nije ostvarivo.

Ako sagledamo situaciju u Barseloni, možda je najrealnija opcija odlazak Alveša, Pedra i Montoje, ali nije isključeno da klub napuste i Buskets ili Rakitić.

Kakvo je vaše mišljenje, ko bi mogao da napusti ovaj klub?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke