Mesiju prekipelo?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 05.01.2015.
14:12
Izvor: Sportske.net

Bolest je dimna zavesa, stomačne tegobe samo izgovor za javnost, spekuliše se u dobro obaveštenim krugovima.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Novogodišnje raspoloženje veoma bez je utihnulo u katalonskom klubu.

Poraz od Mojesovog tima je gorka pilula, otrežnjenje Luisu Enrikeu koji je odlučio da svoje prve zvezde poštedi i sebi napravi medveđu uslugu.

Poraz je izazvao bes, ne samo u javnosti navijački obojenoj Barsinim bojama, već i kod samih igrača, pre svih prvoj zvezdi tima, Leu Mesiju.

Dobro obavešteni krugovi bliski klubu javljaju da su vesti o bolesti i virusu samo dimna zavesa, da je problem jako dublje prirode, te da je Mesi besan na trenera, koji ga je ostavio van tima. Mesi je navodno svom treneru prigovorio to što je na 17 mečeva izveo 17 različitih postava ove sezone, neujednačenost u odabiru i sistemu igre samo je odraz nemoći, neznanja.

Nepojavljivanje na današnjem treningu tumači se kao izraz revolta argentinskog fudbalera, za koga se dobro zna da ima izraženu želju za igrom, da želi da bude na terenu na svakom meču i da umor ne trpi kao izgovor.

Dobro obavešteni izvori javljaju da je trenutak u kome se nalazi Mesi i Barselona jako delikatan.

„Ovo dokazuje koliko je tajming važan u svetu fudbala. Da je PSŽ svoju prošlogodišnju ponudu predstavio danas, situacija bi znatno drugačija bila.“, izjavio je Tankredi Palmeri, poznati italijanski novinar.

Vakum koji se stvorio teško da će iskorititi neki od klubova, jasno je da mnoge kockice moraju da se preklope kako bi se stvorili uslovi za Mesijev odlazak.

Nezadovoljstvo, koliko god možda bilo i trenutno, hirovito u svojoj naravi, neće biti dovoljno. Klub će se sigurno postarati da se obezbedi, smiri strasti i ne diže tenziju u januaru, naročito kada se ima u vidu i aktuelna zabrana transfera koja je na snazi u ovom klubu.

Ipak, indikativno je to da su priče o Mesijevom odlasku sve učestalije, rastanak sa Barselonom i dalje jeste opcija koja izaziva veliku pažnju u javnosti.

Zlatna lopta i eventualni gubitak u toj trci, mogao bi da bude novi udarac za Mesija, ostaje da se vidi hoće li ga pritisak sustići...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
@stats
Monday, 05.01.2015
15:22

Enrike je glavni i jedini krivac i svaka rec u tekstu je istinita. Ja razumem da treba odmarati igrace ali ovolike promene ne znace nista, proslo je 6 meseci a odbrana nije uigrana ni za gram vise nego na pocetku sezone. Enrike se ponasa kao cirkuzant, na najbitnijim utakmicama izvodi neke eksperimente sa postavom. Sad neka ceka novih 20 kola za novi kiks Reala...

avatar
ODB
Monday, 05.01.2015
15:52

Ne.Uprava je glavni i jedini krivac.Nije Enrike sam sebe doveo.nNije Enrike kriv što je loš trener :)

avatar
BrutalnoIskren#7
Monday, 05.01.2015
15:56

Slazem se sa tobom, Barsa i Real kao da su zamijenili uloge od prije nekolike godine. Jos kada se uzme u obzir da imaju zabranu transfera i da nemogu kupovati ovo sve dobija na tezini. Sumnjam da ce Mesi napustati Barsu, pogotovu u januaru ali ako na ljeto stigne neka astronomska ponuda mislim da ima materijala za transfer, pogotovu ako se uzme u obzir da Barsa ne moze garantovati konkurentnost Realu i Bajernu prije svega. Da sam Mesijev menadzer savjetovao bih mu prelazak na ostrvo, jer Siti, Cezli i UTD sa Mesijem u timu bi bili veoma konkurentni Realu i Bajernu u godinama koje predstoje.