Mesi ŽELI u Čelsi!?!

Autor: Miloš Marković
petak 28.11.2014.
09:04
Izvor: Sportske.net

Spekulacije u vezi sa Mesijevim odlaskom iz Barselone su nakon svojevrsnog zatišja dostigle vrhunac. Engleski mediji prenose senzaciju!

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Argentinčeva budućnost je već nekoliko nedelja predmet spekulacija u fudbalskoj javnosti i medijima.

Opšti zaključak je takav da je Mesiju potrebno mesto u kome će biti srećan da bi pružao vrhunske partije, te da motiva za dokazivanje u Barseloni lagano ponestaje. Istina, njegovo ponašanje na terenu ne odaje takav utisak, i sam Mesi je govorio da bi voleo da ostane do kraja karijere u Barseloni, ali je i ostavio vrata otvorena rekavši da 'stvari ne zavise od njega'.

Nakon nedelje u kojoj je srušio Raulov rekord u Ligi šampiona, Leo Mesi je ponovo zalepljen na naslovnice žute štampe, odlazak je u prvom planu.

Ponovo se govori o selidbi na ostrvo, ovoga puta ne u Mančester Siti kako se ranije sugerisalo, već u London, u Čelsi.

Motiv je ne toliko finansijski, mada ne u tolikoj meri zanemarljiv, Leo Mesi navodno ima želju da ode iz Barselone, oproba se u Engleskoj, konkretno u Čelsiju gde želi da uspostavi saradnju sa svojim dojučerašnjim saigračem Seskom Fabregasom.

Engleski mediji se pozivaju na saznanja do kojih je došao reporter argentinske radio stanice, navodno izvor blizak samom igraču, a koji prenosi da je i Žoze Murinjo pristao na mogućnost da dovede Mesija, te da će u saradnji sa Romanom Abramovičem napraviti plan i ponudu od 250 miliona evra!

Podsećamo da je Mesi letos produžio ugovor sa Barselonom, da otkupna klauzula upravo toliko iznosi.

Barselona bi, naravno, oklevala da pusti svog najboljeg igrača, naročito što se približava i izborna godina. Sa druge strane, Nejmar je doveden kao nosilac novog talasa, nova zvezda katalonskog tima i fudbaler oko koga će se vrteti igra čitavog tima.

Motiv se može pronaći i u Mesijevoj želji da se oproba u najatraktivnijem takmičenju na svetu i dokaže da bi i u Premijer Ligi bio najbolji igrač sveta.

Čitava priča je na dugaškom štapu, ali daleko od toga da je ovakav scenario nemoguć u modernom fudbalskom svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Friday, 28.11.2014
10:37

Ja kao navijac Celsija ne bi zeleo da dodje Mesi,vise bi zeleo Rojsa