Mesi hteo u Arsenal?

Autor: Janko Glavonjić
sreda 23.07.2014.
14:44
Izvor: Sportske.net

Dejli mejl danas je izašao sa senzacionalnom vešću, tvrdeći da je Lionel Mesi prošle sezone bio blizu transfera u Arsenal!

Beta/AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool
Beta/AP Photo/Francois Xavier Marit, Pool

Povezane vesti

Članak u Dejli mejlu preneli su svi relevantni i najveći mediji, čak i Eurosport, a priča je takva da je u nju teško poverovati.

Sećate se Mesijevog natezanja sa upravom Barse oko novog ugovora? Pričalo se da bi Argentinac mogao da potraži taj novac negde drugde, ali su se onda dve strane dogovorile i Mesi je dobio šta je tražio - 16 miliona funti godišnje.

Upravo kada pregovori nisu išli u pravom smeru, Mesi je poslao svog agenta da mu potraži klub koji bi ga pratio, a navodno, prvi pik je bio - Arsenal!

Mesi se kod Fabregasa raspitivao o potencijalnom transferu u tim Tobdžija i smatrao je da bi oni mogli da ispune njegove zahteve, ako bi Venger "razbio kasicu prasicu", koju tako prilježno puni svih ovih godina.

Ipak, to se nije desilo, a i deluje nelogično da bi Arsenal, koji je poznat kao klub koji ne troši puno novca ni na transfere ni na plate, načinio Mesija najskupljim igračem u dve kategorije - i po najvećem transferu u istoriji i po najvećoj plati u istoriji fudbala.

Ostavljamo minijaturnu mogućnost da je priča Dejli mejla tačna, ali imajući u vidu njihov opus i priče koje serviraju, teško da u ovoj senzacionalističkoj vesti ima puno istine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke