"Markec" i Sterling - Ubitačan tandem na bokovima!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 07.07.2014.
09:48
Izvor: Sportske.net

Kako smo i najavili pre mesec dana Lazar Marković će igrati za Liverpul. Ugovor je na pet godina, suma veća od 25 miliona evra. Šta planira Brendan Rodžers sa našim fudbalerom?

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Iako je većina verovala da će Marković završiti u Čelsiju, to se nije dogodilo. Već u maju je bilo jasno da je pred vratima Liverpula, ako prođe lekarske preglede potpisaće petogodišnji ugovor sa Redsima.

Suma je nešto veća od 25 miliona evra, polovina ide ekipi Benfike, oni naime imaju 50% njegovog ugovora, ostalo pripada investicionom fondu, odnosno Markovićevim menadžerima.

Marković će u ugovoru imati klauzulu o slobodi za 45 miliona, Srbin je veoma bitan igrač u planovima Brendana Rodžersa za narednu sezonu. Naime, on planira da Sterling igra sa jedne, Marković sa druge strane i veruje da će se nekadašnji igrač Partizana sjajno uklopiti u 4-3-3 formaciju.

"Markec" je sazreo od odlaska iz srpskog fudbala, i defanzivno može da odgovori zahtevima Premijer lige.

Inače, engleski mediji procenjuju da dolazak Markovića znači da je Rodžers odustao od trke za Aleksisom Sančezom koji nije bio raspoložen da se preseli na "Enfild".

Dolaskom Markovića mesta u napadu su popunjena, Staridž će biti centralni napadač, a tu je i iskusni Riki Lambert koji je stigao iz Sautemptona. Videćemo hoće li tokom letnjih priprema priliku da se nametne dobiti i Fabio Borini.

U svakom slučaju, sada će se Rodžers okrenuti metama u odbrani, Redsi moraju da pojačaju poslednju liniju.

Lazar Marković je drugi srpski igrač u istoriji Liverpula, pre nekoliko godina je dres kluba sa "Enfilda" nosio Milan Jovanović, ali Lane nije dobio pravu šansu. Marković će svakako imati priliku da igra i opravda veliki novac uložen u njegov dolazak.

Srećno Lazare!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke