Manćini - Radiće "metla"!

Autor: Boris Jovanović
petak 10.04.2015.
10:07
Izvor: Sportske.net

Ili "revolucija" kako je rekao nakon sramnog remija protiv Parme. Navodno je dobio odrešene ruke, već postoji spisak imena, a Tohir je spreman puno da uloži, tim pre što neće igrati Evropu!

Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa
Beta/AP Photo/Matteo Bazzi, Ansa

Povezane vesti

To što neće igrati LE, za Inter će značiti brigu manje kada je finansijski fer plej u pitanju. Jasno, UEFA se neće mešati ove sezone, ali to je samo odlaganje problema za godinu dana.

Ipak, mediji pišu da je Manćini dobio garancije da će ostati i da želi da napravi tim spreman da se odmah uključi u borbu za titulu. Naime, on će smanjiti broj igrača, probati da se oslobodi nekolicine koji ne zadovoljavaju njegove kriterijume i pretumba stvari u želji da stvori jači tim.

Ko nije po ukusu Manćinija?

Pre svih Vidić, Kampanjaro, Žonatan čiji su ugovori trn u oku, a neće biti otkupljen ni Podolski. Sve je izvesnije da odlazi i Handanović, a ni pozicije Kuzmanovića nisu dobre, verovatno će biti na prodaju.

Takođe, Manćini će probati da se oslobodi Ernaneša koji je doveden kao veliko pojačanje, ali nije pokazao ništa, cena mu je pala, podsetimo plaćen je čak 20 miliona. Igrači poput Obija, ali i Dodoa će takođe biti u drugom planu ako ostanu, Brazilac je na pozajmici iz Rome, ali ona traje i narednu sezonu.

Cilj trenera je da se oslobodi visokih ugovora fudbalera koji nisu u timu, međutim, neki od njih bi jednostavno mogli da ostanu, pomire se sa klupom ili tribinama, tu Manćini ne može ništa.

Navijače mnogo više zanimaju pojačanja. Ako Handanović ne produži ugovor koji mu ističe 2016. Slovenac je na prodaju, meta je argentinski golman Romero iz Sampdorije koji je bio na pozajmici u Monaku.

U odbrani jedini siguran je Ranokija, već je dogovoren transfer Murilja iz Granade, Kolumbijac stiže 1. jula. Njih dvojica bi trebalo da čine štoperski tandem. Manćini želi Luisa Felipea iz Čelsija na mestu levog beka, ali to neće ići lako, mada postoji mogućnost da Brazilac stigne na pozajmicu.

Desno je Santon, povratnik iz Engleske zadovoljava ukuse italijanskog trenera, a iz Engleske bi moglo da stigne najveće pojačanje, Jaja Ture. Afrikanac je zagrejan, spreman je da se odrekne dela novca koji zarađuje u "Građanima" i da ponovo radi sa Manćinijem. Okupljeni oko sjajnog Turea, u veznom redu bi mogli da budu Hrvati Kovačić i Brozović, mada postoji mogućnost da ovog prvog Inter menja za Barsinog Pedra.

Traži se defanzivni vezni igrač, izgleda da nema ništa od Tulalana koji se odlučio da produži ugovor sa Monakom, ali Inter sada želi Lukaša Leivu iz Liverpula. On bi imao prednost u odnosu na "Pitbula" Medela koji je prošlog leta stigao u klub.

Što se napadača tiče, Ikardi će verovatno ostati, priča se o Dibali, ali on je mnogo bliži Juventusu. Inter mora da raščisti stvari u ofanzivi, Šaćiri ostaje kao jedna od glavnih poluga u timu, aktuelna su dvojica igrača Marseja kojima ističe ugovor, Žinjak i Andre Aju. Sin Abedi Pelea je realnija opcija, jer će Žinjak verovatno u Rusiju za ogroman novac.

Od ostalih igrača, zavisno od toga koliko Manćini uspe da očisti sadašnji tim, ekipa bi mogla da bude pojačana hrvatskim štoperom Vidom ili austrijskim Srbinom Dragovićem, a ostatak će biti popunjen fudbalerima iz sopstvene škole, poput Kamare, Di Marka, Baldinija, Ze Turba, Gijamfija...

Inter u ovom trenutku ima 31 igrača, namera Manćinija je da ih bude desetak manje, tim pre što će Inter igrati na samo dva fronta.

"Gazeta Delo Sport", je suviše optimistično i napravila idealnih XI za novu sezonu:

Romero,
Santon, Ranokija, Muriljo, Luis Felipe,
Ture, Leiva, Šaćiri, Pedro,
Dibala, Ikardi.


Ipak, ovaj tim je malo verovatan, potrebna su ogromna ulaganja, a čak i da Manćini dobije od Tohira ove igrače, odbrana ne uliva poverenje...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke