"Mali Princ" ponovo u Primeri!

Autor: Boban Filipović
petak 07.07.2017.
20:18
Izvor: Sportske.net

Meksikanac se posle četiri godine vratio u Španiju.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Nova destinacija Andresa Guardada biće Andaluzija, tačnije njena prestonica Sevilja.

Real Betis će biti treći španski klub u karijeri 30-godišnjeg veziste, pošto je ranije igrao za Deportivo La Korunju i Valensiju.

La Korunja je bila prva ino destinacija popularnog 'Principita', na 'Riasor' je stigao iz matičnog Atlasa iz Gvadalahare kada je imao 21 godinu. Pet sezona je branio boje Deportiva, u debitanstkoj osvojio Intertoto kup, i ukupno gledano ostavio odličan utisak u Galiciji.

Potom sledi selidba u Valensiju, igrao je sezonu i po za 'Slepe miševe', zatim otišao na kraću pozajmicu u iz Bajer iz Leverkuzena, a poslednje tri sezone proveo je u PSV Ajdhovenu i osvojio dve titule šampiona Holandije.

Guardado je reprezentativac Meksika već 12 godina, do sada je upisao 139 nastupa i postigao 24 gola. Sa 'Sombrerosima' ima dva trofeja u CONCACAF Gold Kupu i jedan u CONCACAF kupu. Branio je boje svoje zemlje na poslednja tri Mondijala i na dve Kopa Amerika. Na poslednjoj održanoj prošle god u SAD - 'Sentenariju' - bio je izabran u idalan tim turnira.

Iskusni Meksikanac je sa Betisom potpisao ugovor na tri godine, kupljen je od 'Filipsovaca' po "bagateli" (1.7 miliona evra) i predstavljaće veliko pojačanje za zeleno-bele, koji su pre njega ovog leta angažovali još neka zvučna imena kao što su bivši krilni napadač Barselone Kristijan Teljo i golgeter Osasune Serđo Leon. Na pozajmice su dovedeni defanzivci Antonio Barahan (Midlsboro) i Đordi Amat (Svonsi), a dosta se očekuje i od ofanzivnog veziste Vikotra Kamarase, za čije dovođenje je izdovjeno 6 miliona evra posle odlične sezone u Segundi u dresu povratnika u društvo najboljih Levantea.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Saturday, 08.07.2017
13:22

Spremaju se za prodaju Cebaljosa sto je dobro.

avatar
chaki
Friday, 07.07.2017
22:24

Jel moguce da su ga kupili za ovako male pare, lepa ekipica...

avatar
Stefan Išizaki
Friday, 07.07.2017
22:02

Nekad Denilson, Hoakin, Edu, Markos Asunsao, Kapi, Varela, Arzu, Huanito, Ito...

avatar
Susaeta
Friday, 07.07.2017
20:23

Finu ekipicu sastavljaju, kad se sjetim one ekipe Edu, Emana, Pavon, Luis Garsija. A najjači je bio Šofro na TV IN dok su prenosili, vazda je viko Emana motor ekipe i Pavone TENK 😂😂😂 Srećna vremena jedva sam čekao ponedjeljak pregled Primere I Serie A sa Šofrom i njegovim biserima 😂😂

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 07.07.2017
21:06

Ozbiljno, Šofrovi pregledi Primere i Kalća ponedeljkom oko 3,4 popodne su bili uživanje. Uživao sam u prenosima Kalća na IN jer su uvek Milan prenosili a Šofro je stvoren za prenos Kalća.

avatar
Lecter
Saturday, 08.07.2017
02:26

Covjek je hodajuca sportska enciklopedija :)