Liverpul pojačao pritisak, hoće li 'Svetac' stići na 'Enfild'?

Autor: Miloš Marković
sreda 28.01.2015.
12:46
Izvor: Sportske.net

Brendan Rodžers je označio svoju prvu metu u smiraj prelaznog roka, spremio je i novac kako bi angažovao željeno pojačanje.

Beta/AP Photo/David Vincent
Beta/AP Photo/David Vincent

Povezane vesti

Nije prvi put da se Ezekijel Laveci dovodi u vezu sa Liverpulom.

Nije ni jedini napadač koji se povezuje sa Redsima, ali jeste jedini koji se savršeno uklapa u filozofiju koju forsira Brendan Rodžers. Menadžer Liverpula je jasno poručio nedavno da se tip igrača kakav je Mario Baloteli ne uklapa u njegovu trenutnu ideju fudbalske postavke, Liverulu je u napadu potreban prodoran, brz igrač, koji će vršiti konstantan presing na protivničke rivale.

Baloteli je sidraš, fudbaler koji će svojom snagom zadržati loptu u šesnaestercu, ali koji svojim nedostacima u brzini i dovoljnoj agilnosti, ne uspeva da se priključi u odbrani na pravi način.

Jednostavno, Rodžersu treba novi Suarez.

Pokušao je sa Sterlingom, ali pozicija centralnog napadač nije primarna mladom fudbaleru. Ezekijel Laveci je fudbaler koji najviše po karakteristikama podseća na Urugvajca. Takođe, ovaj fudbaler Pari Sen Žermena je dostupan na tržištu, obzirom da ne konkuriše za startni tim francuskog prvaka.

Engleski mediji javljaju da je Liverpul preduzeo konkretne korake, te da je uprava kluba spremila sumu od 14 miliona funti kako bi ovog Argentinca dovela na Enfild.

Inače, 29-godišnji Laveci je u tekućoj sezoni postigao samo dva pogotka, a nije bio u startnoj postavi Svetaca još od početka decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke