Liverpul i napadači - Šta je pravo rešenje?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.12.2014.
10:55
Izvor: Sportske.net

Liverpul ima ogromnih problema sa realizacijom, vidljivo je to tokom cele sezone. Ko je pravo rešenje za Rodžersove muke?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Ekipa Liverpula je u utakmicama protiv Mančester Junajteda i Arsenala pokazala odličnu igru, igru koja je na trenutke pokazivala znake prošlogodišnje, ali je ono najbitnije izostalo.

Samo jedan bod u ta dva meča je posledica veoma slabe realizacije Sterlinga, Balotelija, Markovića, Borinija, Lalane, Koutinja i ostalih koji su propuštali prilike u ova dva meča.

Mnogo se lakše diše nakon pobede protiv Barnlija, postoje šanse da se ekipa nađe među četiri najbolje na kraju sezone, ali postoji mnogo uslova koji moraju da se ispune da bi do toga i došlo.

"Titula", reč koja je bila u opticaju od februara do kraja septembra, sada je zabranjena reč u Liverpulu.

Od svih uslova (među kojima je i bolja igra kapitena Džerarda, kao i bolja igra odbrane) kako bi Liverpul bio među četiri na kraju sezone, svakako da je realizacija osnovni. Prošle sezone je odbrana takođe bila "tanka", ali je Liverpul bio kandidat za titulu zbog fantastične realizacije, retko viđene u Liverpulu.

Odlaskom Luisa Suareza nastao je ogroman problem sa kojim bi se i mnogo bolji menadžeri od Brendana Rodžersa, uz dužno poštovanje prema njemu, teško izborili.

Britain Soccer Premier League

Ako je verovati pisanjima engleskih medija naklonjenih Liverpulu, Brendan će trošiti u ovom prelaznom roku, a postoji dosta imena koja se licitiraju.

Baloteli je jedan od većih promašaja, možda čak veći i od Endija Kerola ako ne gledamo novac koji je potrošen, pa se govori i o tome da će on napustiti ekipu već sada.

Karim Benzema koji možda igra i u životnoj formi u ovom trenutku nerealna opcija za Liverpul, dok su imena poput Seidu Dumbije ili Džeksona Martineza nešto realnija opcija. Ipak, Brendan se ovog puta mnogo više plaši kada je dovođenje napadača u pitanju, mora biti dosta oprezniji.

Napadač Svonsija, Vilfrid Boni, koji igra sjajno ove sezone (baš kao i u dve prethodne u Viteseu i Svonsiju), je takođe malo verovatna opcija za Brenana Rodžersa, s obzirom da je Monk rekao da Svonsi ne mora da prodaje jer je veoma stabilan klub, a želje rastu iz godine u godinu za čije ispunjenje je potreban upravo napadač iz Obale Slonovače.

Danijel Staridž se vraća u tim u januaru, biće možda i najveće pojačanje za Liverpul, setimo se samo utakmice sa Totenhemom početkom sezone kada je Liverpul pregazio "Sparse" sa njim u timu.

Da li će on biti dovoljan za poboljšanje realizacije Liverpula ili će biti potreban još jedan napadač svetske klase, pitanje je koje se postavlja Brendanu Rodžersu i ostalima u Liverpulu.

Kakvo je vaše mišljenje?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kingbrenny
Saturday, 27.12.2014
13:01

Resenje je jednostavno. Ugraditi neke sipke ili nesto i Danijelove noge da se ne povredi kad ga neko mrko pogleda pa nek se paze svi pred nama.