Lipi objasnio zašto Juve treba da proda Pogbu

Autor: Beta Beta
utorak 20.01.2015.
14:33
Izvor: Beta

Lipi je izneo svoje razloge zašto Juve treba da proda Pola Pogbu.

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Bivši trener Juventusa Marčelo Lipi rekao je danas da bi taj klub trebalo da proda svog fudbalera Pola Pogbu i novac uloži u dovodjenje novih igrača.

Lipi je 2001. godine, kada je bio trener Juventusa, prodao Zinedina Zidana Real Madridu za tada rekordnih 75 miliona evra i taj novac je iskoristio za dovodjenje nekolicine kvalitetnih igrača.

Pogba je nedavno produžio ugovor sa Juventusom do 2019. godine, ali britanski mediji spekulišu da bi mogao da predje u čelsi. Lipi je rekao da bi odlazak Pogbe naškodio crno-belima, ali da bi ekipa bila jača dolaskom novih igrača.

"Naravno, to bi bila velika žrtva, ali ako ga Juventus proda sakupiće dovoljno novca za kupovinu trojice ili četvorice igrača koji bi pojačali tim", rekao je Lipi sa Skaj Sport.

"Kada sam se vratio u Juventus 2001. godine rekali su mi da će klub prodati Zidana. On je bio najbolji svetski fudbaler, ali Real je nudio 75 miliona evra. Čelnici kluba rekli su mi da budem miran i da će novac uložiti u ekipu. Tada smo kupili Đanluiđija Bufona, Lilijana Tirama i Pavela Nedveda i nastavili smo da osvajamo trofeje", dodao je Lipi.

Pogba je ove sezone odigrao 16 prvenstvenih utakmica i postigao pet golova. Za njega su zainteresovani Real Madrid, Čelsi i Pari Sen Žermen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Tuesday, 20.01.2015
15:42

Pored Iskoa Krosa i Modrića - teško da će se naigrati, pored Matića i Seska takođe teško jedino da Mourinho žrtvuje Oskara što mislim da ne bi bilo dobro jer on je već sad ekstra igrač a tek su mu 22, jedino United i PSG bi bili pun pogodak za Pogbu, mada PSG će teško ispoštovati FFP tako da mu je najbolje ostati u Juveu ili povratak u United. Inače on je strašan talenat siguran sam da ako nastavi ovako napredovati ubrzo će biti u svim izborima za najbolji tim godine. Po meni njegova realna vrijednost sa ovim današnjim cijenama je između 70 i 80 milki.

avatar
Tuesday, 20.01.2015
17:28

On je na njihovom nivou, a od nekih je već i bolji, uz to je mlađi od njih.

avatar
almedinbubic
Tuesday, 20.01.2015
17:50

Onaj ko dovede Pogbu taj ga sigurno neće držat na klupi, ja sam uvjeren da je bolji igrač od Iska i Modrića dok u Čelziju se slažem da ne bi mogao zamjenit niti Matića niti Fabregasa jer Pogba nije ni playmaker kao Fabregas ni razbijač kao Matić tako da jednostavno on se ne uklapa u takav raspored igre.