Ko sve može sebi da priušti Mesija?

Autor: Janko Glavonjić
četvrtak 08.01.2015.
22:06
Izvor: Sportske.net

Posle pojačanih spekulacija o tome da će Argentinac napustiti Kamp Nou, jedan finansijski ekspert je izvršio analizu i došao do saznanja koji klubovi mogu sebi da ga priušte.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Lionel Mesi ponovo nije zadovoljan u Barseloni. Pominje se transfer u Čelsi, ali oni koji spekulišu su zaboravili na nešto što je u Mesijevom slučaju posebno važno - kako ga platiti, a ne prekršiti FFP?

Jedan španski finansijski ekspert je izveo račun za najveće fudbalske klubove u Evropi i rezultati su pomalo iznenađujući. Naime, samo dva kluba mogu da plate Mesija!

U pitanju su Barsin najveći rival Real Madrid i Mančester Junajted.

Iako je Junajted puno kupovao ovog leta, on još uvek, prvenstveno zbog nižih plata igrača, ne podleže FFP-u kao Mančester Siti ili Čelsi. Siti je vrlo malo prodavao prethodnih godina, Čelsi bi mogao da uđe u okvire FFP-a pošto poseduje puno igrača na pozajmicama, pa bi ih mogli prodati kako su uradili sa De Brujnom i onda bi ovaj transfer o kome se spekuliše mogao da se dogodi.

Bajern iz Minhena je takođe na granici, ali bi i oni morali nekoga da prodaju da bi doveli Mesija.

Sve u svemu, i ako se klubovi dogovore i Mesi pristane na smanjenje plate (što su uslovi za koje znamo da se neće desiti), transfer Mesija iz Barselone će biti jako, jako teško izvesti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
johnterry26
Thursday, 08.01.2015
23:21

Prodaja imena stadiona + prodaja nekolicine igraca = kupovina Messija za Celsi. Ali od toga nema nista , lik svesno sve ovo radi da otera Enrikea.