Ko će prvi do Marka Janka?

Autor: Boban Filipović
četvrtak 04.05.2017.
15:10
Izvor: Sportske.net

Iskusni Austrijanac je saopštio da napušta Bazel na kraju sezone. I dalje nije poznato gde će nastaviti karijeru.

Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev
Beta/AP Photo/Ivan Sekretarev

Povezane vesti

Posle dve sezone provedene na 'Sakt Jakobs' Parku i dve osvojene titule šampiona Švajcarske sa Bazelom, Mark Janko će promeniti sredinu.

Zanimljivost vezana za ovog 33-godišnjeg centarfora je da je tokom karijere podizao pehare u četiri evropske zemlje.

U domovini mu je tri puta pošlo za rukom da osvoji šampionsk titulu sa Red Bul Salcburgom, sa Tventeom je osvojo Kup Holandije početkom decenije, potom i titulu prvaka Portugalije kao član Porta.

Pre Bazela, igrao je po sezonu za turski Trabzon i za australijski Sidnej, tamo je ostao bez trofeja, ali se naobarao rekorda.

S obzirom da je u poznim godinama nije isključeno da karijeru nastavi na nekoj "egzotičnoj" destnaciji, ali kako se radi o igraču sa naglašenim radnim navikama ne zvuči nemoguće da ga naredne sezone budemo geldali na velikoj sceni, u nekoj od najjačih liga na 'starom kontinentu'.

Janko je duže od decenije reprezentativac Austrije, odigrao je 61 meč u dresu sa državnim grbom i postigao 28 golova. Poslednji gol za reprezentaciju postigao je u Begradu u porazu od Srbije na kvalifikacionoj utakmici za Mondijal u Rusiji, koja je završena rezultatom 3:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke