Ko će prvi do Bazelovog vunderkinda?

Autor: Boban Filipović
petak 27.05.2016.
18:44
Izvor: Sportske.net

Tinejdžer iz redova švajcarskog šampiona mogao bi da bude hit predstojećeg prelaznog roka.

BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
BETA/AP Photo/Fabrizio Giovannozzi

Povezane vesti

Bril-Donald Embolo, momak rođen pre 19 godina u glavnom gradu Kameruna Jaundeu, poptuno je zaludeo fudbalsku Evropu.

Napadač Bazela iza sebe ima sjajnu sezonu, jedan je od najzaslužnijih što je titula šampiona Švajcarske odbranjena u velikom stilu, a pružao je veoma dobre partije i na evrosceni.

Bazel je igrao u Ligi Evrope, dogurao do 1/8 finala, gde je eliminisan od novog-starog prvaka Sevilje, a zanimljiva stavka je da je Embolo bio treći najbolji dribler ovog takmičenja.

Reprezenatativac Švajcarske je imao čak 25 uspešnih driblinga na ukupno 8 nastupa, što će reći da je imao nešto više od tri po utakmici.

Inače, Embolo je postigao 12 golova za Bazel u svim tamičenjima u sezoni za nama i bio drugi strelac ekipe iza iskusnog austrijskog reprezenatativca Marka Janka.

Švajcarska štampa navodi da je na 'Sent Jakobs Park' stigao veliki broj ponuda za ovog 'zlatnog dečaka', ali Bazel sigurno neće žuriti sa prodajom jer u slučaju da Embolo zablista na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, njegova cena na tržištu će sigurno porasti. Trenutno vredi oko 20 miliona evra (izvor transfermarkt).

Zanimljivo, Embolo je jedan od najmlađih stralaca u istoriji Lige šampiona, svoj prvenac u najeltinijem evrotakmičenju postigao je kao 17-godišnjak u demoliranju Ludogoreca (4:0) novembra 2014. godine. Pravi je i dr mar sa odbranom Liverpula te sezone i bio jedan od krivaca što su 'Redsi' tada ostali u grupi, a Bazel prošao u nokaut fazu.

Po vokaciji je klasičan napadač, ali jednako dobro može da napada sa krila ili da dejstvuje kao polušpuc.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CokiGGMU
Friday, 27.05.2016
23:46

Praet i Embolo u Dortmund!

avatar
damjan89
Friday, 27.05.2016
20:15

Kakav ce tek ovo igrac da bude...Voleo bi da ode u Dortmund, Ako ode Aubamejang...Onda Rojs, Mikatarijan, Dembele, Embolo, mladost, talenat, iskustvo, klasa...To bi bio napad koji obecava :D

avatar
Emre Can
Saturday, 28.05.2016
11:42

da da.. bas bi pakleni bili.

avatar
Mulle4_6
Friday, 27.05.2016
18:51

Klasa od igrača