Kipar ili Grčka naredna destinacija Mrdakovića

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.06.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net

Iskusni srpski fudbaler Miljan Mrdaković nalazi se na meti klubova iz Grčke i sa Kipra pred početak letnjeg prelaznog roka.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

34-godišnji centarfor tako možda neće morati da menja zemlju prebivališta pošto je prethodnu sezonu završio u Agrotikos Asterasu. Mrdaković ima veliko igračko iskustvo iz ove dve zemlje pošto je do sada nastupao za ukupno sedam ekipa iz Grčke ili sa Kipra: Apolon Limasol, Etnikos, AEK Larnaku, Enozis, Veriju, Levadijakos i Agrotikos Asteras.
 
Mrdaković, kao jedan od najvećih fudbalskih globtrotera u istoriji, bi tako ovog leta mogao da pronađe svoj čak 21. klub u karijeri, a put ga je vodio kroz ukupno deset država po raznim kontinentima. Kao poseban faktor u ovom dostignuću ističe se to što Mrdaković nikada nije igrao u rangu takmičenja koje je niži od druge lige.
 
Svoje prebogato fudbalsko putovanje Mrdaković je započeo kao dečak u Radničkom iz Niša, da bi potom prešao u beogradski Partizan. Kasnije postaje član belgijskog Anderlehta, odakle je otišao na pozajmicu u Alst. Sa 20 godina ponovo dolazi u Srbiju, u OFK Beograd, odakle se posle izuzetne sezone vraća u Belgiju, u Gent.
 
Nakon još jednog povratka u OFK Beograd, Mrdaković je igrao u Austriji, Ukrajini, Izrelu, Portugalu, Kipru, Grčkoj, Kini i Singapuru.
 
Srpski fudbaler ima i tri nastupa uz jedan pogodak za olimpijsku reprezentaciju Srbije, na Olimpijskim Igrama u Pekingu 2008.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke