Kedira odlazi, ovo su moguće zamene?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 09.03.2017.
12:07
Izvor: Sportske.net

Jasno je da će Nemac napustiti Torino na kraju sezone, a evo kako se Juve sprema za život posle njega.

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Stigao je Sami Kedira u redove Juventusa bez obeštećenja, jasno, kao veliko pojačanje.

Ipak, na startu je imao problema sa povredama, a kada je to prevazišao postao je vrlo važan šraf u mašineriji Masimilijana Alegrija.

Znao je Kedira da pošalje i Klaudija Markizija na klupu, kako se savršeno uklopio u Alegrijev sistem, ali kako mu sadašnji ugovor ističe za dve godine, vreme je ili da se produži saradnja ili da se razmišlja o prekidu iste.

Prethodnih meseci, na adresu nemačkog reprezentativca dolazile su ponude iz MLS lige, a mnogi smatraju da je možda i vreme da Kedira stavi tačku na svoju berićetnu karijeru u Evropi i ode "preko bare".

Bilo kako bilo, u upravu prvaka Italije ne sede skrštenih ruku, već mu spremaju zamenu, u slučaju da zaista i ode ovog leta.

Na listi želja su Mahmud Dahud iz Gladbaha, Leon Gorecka iz Šalkea i Emre Džan iz Liverpula. Ono što ovu trojicu spaja je da su svi nemački reprezentativci i da svoj trojici ugovor sa aktuelnim klubom ističe 2018. godine.

Dakle, Juve bi još jednom mogao da napravi sjajan posao. Možda neće baš, kao u slučaju Kedire, uspeti da prođu bez plaćanja ikakavog obeštećenja, ali kako Džanu, Gorecki i Dahudu ističe ugovor na kraju naredne sezone, njihovi klubovi neće imati puno prostora za prevelike zahteve.

Treba dodati i da su trojica pomenutih fudbalera jako mladi, što je naravno uvek plus, razlika između njih je da je fudbaler Liverpula nešto slabiji u ofanzivi od ostale dvojice, ali i da je kvalitetniji u odrađivanju defanzivnih zadataka, što je u ovom trenutku možda i bitnije za "Staru damu".

Džan bi lako mogao da bude dostupan, kako nikako da nađe zajednički jezik sa upravom "Redsa" oko produžetka saradnje, a više o tome OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Thursday, 09.03.2017
15:25

ne znam zbog čega se ovo piše za čovjeka koji igra odlično i koji nije star?! kako mogu pisati ovakve nebuloze?! zasto ovo prevodite?

avatar
juventino
Thursday, 09.03.2017
20:10

Nisi vise ogorcen na samija?

avatar
JUVENTIN
Thursday, 09.03.2017
14:18

Ne znam zasto uporno forsirate pricu o kedirinom prestajanju ozbiljne karijere,nit je mator nit igra lose,naprotiv ako ga povrede budu cesce obilazile ima jos minimum 4 vrhunske sezone u nogama

avatar
JZ4Ever
Thursday, 09.03.2017
13:14

Daud je potpisao za Dortmund,Dzana Liverpul tesko da ce pustiti sto znaci da jedino Gorecka ostaje ili neko iznenadjenje da bude

avatar
lpool
Thursday, 09.03.2017
15:01

Daud nije potpisao a Dzan odbija da potpise novi ugovor tako da je sve otvoreno