Kaseres pronašao novi angažman

Autor: Boban Filipović
petak 06.01.2017.
18:02
Izvor: Sportske.net

Urugvajac će nastaviti karijeru u Turskoj.

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Novi klub Martina Kaseresa je Trabzonspor.

On će biti treći fudbaler iz Južne Amerike u timu, uz dovjicu Argentinaca Luisa Ibanjeza i Emanuela Masa.

Odlazak u Trabzon se slobodno može oceniti kao veliki korak u nazad u Kaseresovoj karijeri s obzirom na to kakav je talenat bio i da je u najboljim godinama (29).

Kaseres je ponikao u Defensoru iz Montevidea, u matičnom klubu zaigrao u seniorskoj konkurenciji, a u Evropu se otisnuo kao 20-godišnjak.

Prvi ino angažman imao je u Viljarealu, ali nije odigrao ni minut za 'žutu podmornicu' već je prvu sezonu kao internacionalac odigrao za Rekreativo Uelvu. Odlične partije u dresu Rekreativa uslovile su transfer u Barselonu sa kojom je u debitanstkoj sezoni osvojio Ligu šampiona, Primeri u Kup Kralja.

Međutim, pošto se nije izborio za status standardnog prvotimca u Barsi usledila je pozajmica u Juventus naredne sezone, a potom i u Sevilju.

I kada je ga je Sevilja otkupila od Katalonaca usledila je nova pozajmica u Juve, a 'Stara dama' ga dovodi za stalno 2012. godine.

Sa 'Bjankonerima' je osvojio pet titula prvaka Italije, dva Kopa Italija, tri Superkupa Italije, igrao je i finale Lige šampiona protiv svog bivšeg kluba Barselone 2015. godine.

Sa reprezentacijom Urugvaja je osvojio Kopa Amerika 2011. godine, a dres sa državnim grbom do sada je nosio 68 puta uz tri postignuta gola.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Taribo West
Saturday, 07.01.2017
11:52

Trabzon je u krizi rezultata u zadnje 2-3 sezone. Svaki prelazni rok dovode 10-15 fudbalera, pa mnoge već nakon 2-3 slabije partije proglašavaju promašajima bez da im pruže odredjeni period za aklimatizaciju. Odmah ih sledeći prelazni rok prodaju za mnogo manju sumu nego što su za njih platili ili ih puštaju besplatno. Možda će dolazak Kaseresa pokrenuti neke pozitivne vetrove u turskom velikanu...

avatar
mak_juventino
Friday, 06.01.2017
20:44

FORZA CACERES !!

avatar
Paul Dokic
Friday, 06.01.2017
20:05

Iskreno pre bih izabrao Kinu od Turske hahahaah kanta lige u svakom slucaju, Turci igraju LS i LE, ali svejedno, bolje u Kinu za vise para, nego Trabzon hahaha

avatar
King Didier Drogba
Friday, 06.01.2017
19:07

On je otisao iz Juventusa jos na leto. Odavno je slobodan igrac.