Kako je Murinjo prodao kompletan tim?

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.02.2015.
09:40
Izvor: Sportske.net

Nije se mnogo obazirao na nasledstvo, poništio je poteze prethodnika bez da razbije Romanovu kasicu-prasicu. Ovo su Murinjovi "otpisani!

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Govorkalo se da igrači kao Mata, Luiz nisu po ukusu "Posebnog" kada je u leto 2013. ponovo sleteo na "Stamford Bridž".

Brazilac nije štoper kakve voli Murinjo, Matu nije hteo ni u Realu. Čitav proces je išao postepeno, godinu i po dana kasnije Portugalac se oslobodio svih igrača koje nije želeo u timu.

Mata je posle samo šest meseci, nakon što je sveden na skupo plaćenu rezervu, iako je godinu dana pre toga bio igrač sezone u Čelsiju prodat Mojesu, odnosno Junajtedu. Suma je bila blizu 40 miliona evra, a čini se da Španac ni u Junajtedu nije opovrgao Murinjovo mišljenje da je spor, može da igra samo polušpica i da je neupotrebljiv u defanzivi.

De Brujne je dobio šansu, ali nije zadovoljio Murinja, uz to žalio se na nedostatak minuta, marginalizovan je i na kraju prodat Volfsburgu, za 17.5 miliona, sada ga traži Junajted, stiče se utisak da je Murinjo želeo da otvori prostor za Vilijana, ali i da veruje Oskaru, Azar je neprikosnoven.

O Luizu smo pričali, Kolu nije ponuđen novi ugovor, otpisan je i Bertran koji igra odlično u Sautemptonu, otišao je Esijen koga su načele povrede, a Lampard posle dovođenja Matića zaista nije bio potreban klubu, mada nisu zamišljali da će se naći u Sitiju.

Otišao je i Bruma, a dolasko Kurtoe, mesta na klupi nije bilo za vremešnog Švarcera.

Šlag na tortu je bila prodaja Lukakua, Murinjo mu nikada nije pružio šansu iako se mnogo puta spekulisalo da je Belgijanac prirodni naslednik Drogbe. Drogba se vratio, a Lukaku je definitivno prodat Evertonu i to za 35 miliona evra. Bez obzira na talenat koji ima, on do sada, u ovoj sezoni, u "Karamelama" nije pokazao da toliko vredi.

I na kraju Šurle koji je bio džoker, ali nije dobijao šansu u kontinuitetu. Njegova prodaja za 30 miliona je ponovo zarada za "Plavce", šta je Murinjo želeo sa Kvadradom tek treba da vidimo. U svakom slučaju Čelsi je imao najveći promet u ovom prelaznom roku, a na drugom mestu je u ovom veku kada je u pitanju ukupna suma transfera, odnosno novca koji su platili za igrače. Ispred njih je jedino Real Madrid.

Ovo je Murinjov tim otpisanih, sigurno da bi bili u sredini tabele u PL, ali Žoze nikada ne bi pristao da ih trenira!

Celsi

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PakyCFC
Tuesday, 03.02.2015
10:46

Ako neko zna sa transferima, to je Murinjo. Ipak uzeti onoliki novac za Luiza i Matu je bio ekstra posao. A takodje sada i za Šurlea. A ni Lukaku ne vredi 35 miliona, a za istu sumu doveden Fabregas, Košta, koji su dosta bolji, tako da Čelsi to radi vrhunski.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Tuesday, 03.02.2015
12:18

Toressssssss 50 mil malo li je

avatar
Chelseamacedonia
Wednesday, 04.02.2015
03:47

isto ko propala dinastija potrosili 200 milke a znak pitanje je dali ce igrati LE.

avatar
PakyCFC
Tuesday, 03.02.2015
14:04

Njega je doveo Anćeloti, tj Romab Abramovič. Ni Anćeloti ga nije hteo, nego je Roman voleo kako igra, i hteo da ga dovede. I on je doveden 2011. godine,a Murinjo se vratio u leto 2013.

avatar
Costaaa
Tuesday, 03.02.2015
13:03

to nije od mene