Juventus završio sa Vidalom?

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.10.2014.
10:05
Izvor: Sportske.net

Čileancu ovo nije prvi istup u karijeri, mada je prvi prekršaj tog tipa u Juventusu. Problem je što obično u Torinu ne dobijete drugu šansu...

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Kazna od 100 000 evra je samo početak, a ako ponovi nešto slično, Arturo Vidal će biti kažnjen još žešće.

Podsetimo, u petak ujutru, oko 5.20 se potukao pijan u jednoj diskoteci, što ga je odmah izbacilo iz tima protiv Rome. Juventus je poznat kao klub koji ne trpi nedisciplinu, dugi niz godina kroz istoriju recimo nisu dozvoljavali dugu kosu i slične stvari, a legendarna je priča oko Mišela Platinija.

Njemu je čim je došao, skrenuta pažnja na sme da nosi dres izvučen iz šortsa. Igrače Juventusa su nazivali "grbavcima" zbog dresova koji su se nekako gužvali i naborali na leđima, a razlog je što nikada nisu puno obraćali pažnju na modu i dizajn opreme.

Vremena su se malo promenila, međutim, bilo kakva nedisciplina se ne prašta. Zbog toga je Karlo Anćeloti Juve nazvao svojevremeno "fabrikom", a Antonio Kasano "vojskom".

U svakom slučaju, kako pišu italijanski mediji, Juve će prodati Vidala, ako bude ponuda, već na zimu.

Ovo nije njegov prvi incident u karijeri, ali jeste prvi u Italiji.

Kao klinac je 2007. završio na kratko iza rešetaka, posle tuče na Mondijalu za mlade reprezentacije u Kanadi. Nije bio jedini, ali je bio najratoborniji. Policija je tada koristila i suzavac, a tuča je izbila između Čileanaca i Argentinaca posle utakmice koju su Vidal i ekipa dobili sa 3:0.

Podsetimo, bio je udaljen iz reprezentacije kada se sa četvoricom saigrača pojavio ujutru pijan na treningu, pošto su slavili rođenje sina "El Maga" Valdivije. Selektor Borgi ih je isterao iz kampa, savez suspendovao, ali se Vidal naravno vratio u reprezentaciju.

Kako rekosmo, u Juventusu do prošlog petka nije pravio nikakve probleme, igrao je u životnoj formi, a iako je letos bio na meti Junajteda, Italijani nisu želeli da ga prodaju, osim za neku nepristojno veliku sumu novca. On je ćutao, čekao, sada izjavljuje da je Juventus važniji od novca, međutim, čini se da će priča biti završena, samo ako bude ponude.

Prema tvrđenju medija na Apeninima, Juventus je sada spreman da prihvati i manje od 40 miliona evra koje je odbio letos jer su ljuti na Vidala. Prvo je igrao povređen na Mondijalu, pa se lečio čitavo leto, a ovo što je napravio pred utakmicu sa Romom ne priliči profesionalcu.

Doduše, sada im je lakše da ga se odreknu jer se Pereira odlično uklopio, a imaju dovoljno igrača u vezi. Planiraju i da kupe Šaćirija od Bajerna, Nemci za švajcarskog fudbalera traže 18 miliona evra, Juve je spreman da ponudi 15.

Ali, ima naravno i "kvaka". Sada kada je jasno da Vidal postaje nepoželjan i da nije u formi iz prošle sezone, iako je nedavno postigao dva gola u šampionatu, čini se da ni Van Gal neće biti preterano zainteresovan da ga dovede.

Vidal je otputovao na pripreme reprezentacije, videćemo kakav će njegov status biti kada se sezona nastavi za dve nedelje, ali svakako da mu pozicije u klubu ni izbliza nisu tako čvrste kao prošle sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke