Junajted 'rafalnom paljbom' po Dortmundu

Autor: Miloš Marković
sreda 07.01.2015.
13:07
Izvor: Sportske.net

Nemački klub svim silama pokušava da odoli napadima engleskog kluba koji se ustremio na dvojicu nemačkih fudbalera.

Beta/AP Photo/Clint Hughes
Beta/AP Photo/Clint Hughes

Povezane vesti

Luj van Gal želi dodatno da pojača svoj klub tokom zime.

Deficitarne pozicije u odbrani i sredini terena holandski trener planira da pojača pažljivo promišljenim transfer potezima, za razliku od neustegnutog trošenja koje je Junajted karakterisalo tokom leta.

Pokušaće Van Gal da iskoristi situaciju u kojoj se nalazi Borusija Dortmund, engleski mediji javljaju da je Junajted već krenuo u napad.

Pre svega, ne fudbalera koji se već neko vreme dovodi u vezu sa 'đavolima', Mats Humelsa.

Junajted je navodno poslao zvaničnu ponudu za ovog defanzivca, Dortmund pokušava da pregovara sa samim fudbalerom, koji je navodno izrazio želju da ode. Podsetimo, Humels je nedavno došao u svojevrsni sukob sa navijačima, izeštaji iz Nemačke tvrde da je Nemac nezadovoljan situacijom u klubu i da želi novi izazov.

Situacija u vezi sa drugim fudbalerom Dortmunda je dosta čistija.

U pitanju je Ilkaj Gundogan, kome ugovor sa Milionerima ističe naredne godine i koji je izrazio zahvalnost svom klubu što je pokazao podršku tokom 14 meseci odsustva zbog povrede.

Ipak, Gundogan neće produžiti ugovor sa Dortmundom, koji želi prodajom da izbegne rastanak sa svojim igračem bez obeštećenja.

S tim u vezi i navodna cena od 16 miliona funti, koliko je Junajted spreman da plati i za koliko će Dortmund pristati da proda svog fudbalera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke