Još jedan Holanđanin stiže na Bosfor!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 27.03.2017.
17:16
Izvor: Sportske.net

Turski mediji pišu da će holandska kolonija u Istanbulu uskoro dobiti novog člana.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Trener Fenerbahčea Dik Advokat želi da u timu na oba krila ima svoje sunarodnike, da "oboji ofanzivu komplet u narandžasto", a uprava će mu po svoj prilici ispuniti tu želju.

Svog ljubimca Džermejna Lensa je prošlog leta uspeo da dovede iz Sandrelenda, a u predstojećem prelaznom roku meta je Ibrahim Afelaj. Stouk Siti nema ništa protiv prodaje Holanđanina marokanskog porekla koji će za nekoliko dana napuniti 31 godinu.

Afelaja zastupa isti agent kao i napadača Fenera i holandske reprezentacije Robina Van Persija, što bi trebalo da olakša realizaciju transfera.

Ovaj krilni fudbaler nije napravio karijeru kakva se od njega očekivala, ponajviše iz razloga što je doživeo tešku povredu nedugo pošto je stigao u Barselonu iz PSV Ajndhovena početkom ove decenije. Katalonci su ga posle oporavka slali na pozajmice u Šalke i Olimpijakos pre no što je 2015. godine stigao na 'Britaniju', kada su definitvno "digli ruke" od njega.

Afelaj
EPA/ANP/REMKO DE WAAL

Za reprezentaciju Holandije Afelaj je upisao 53 nastupa do sada i postigao 7 golova. Igrao je na Mondijalu 2010. godine u Južnoj Africi na kom je 'Oranje' poraženo u finalu od Španije, kao i na Evropskim prvenstvima u Austriji i Švajcarskoj dve godine ranije i u Poljskoj i Ukrajini dve godine kasnije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke