Italijanska pijaca, puno pričali, bez para nema pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 01.02.2017.
09:24
Izvor: Sportske.net

Ni vodeći timovi nisu ulagali ništa, najbolje prošao Inter koji se oslobodio igrača, Juve stajao po strani, Milan nema novca, Roma i Lacio katastrofa...

Beta/Angelo Carconi /ANSA via AP
Beta/Angelo Carconi /ANSA via AP

Povezane vesti

Procena je da jednostavno klubovi nemaju para za januar, neki su opterećeni finansijskim fer plejom, drugi nemaju ni potrebu da kupuju.

Juve je tražio vezistu, Vitsel je otišao u Kinu, doveli su Rinkona koji nema iskustva u Ligi šampiona. Završili su posao sa par mladih igrača, stiče se utisak da su jedino želeli da ozbiljno plate Korentina Tolisoa iz Liona, ali Francuzi nisu želeli da puste igrača ove zime. Otišao je Evra, nisu uspeli da dovedu ni Kolašinca, mada će Asamoa biti zamena na levom beku. Sve u svemu, prelazni rok kao da je prošao pored Juventusa.

Inter je u Galjardiniju dobio pojačanje koje može odmah da igra, njihov problem je fer-plej, ali su se oslobodili Jovetića, Mela, Ranokije, nije to beznačajno, otvorili su prostor za letnje kupovine. Sinoć su žrtvovali kup, jednostavno sve će baciti na jednu kartu, povratak u Ligu šampiona.

Milan se i pojačao, stigli su Delofeu i Okampos, teško je bez para odraditi prelazni rok, pa je ovo za Galijanija uspeh. Ali, problem je povreda Bonaventure koji je verovatno završio sezonu, uz to, ovaj tim nije dovoljno dobar ni za treće mesto, čini se da će "Rosoneri" žrtvovati sezonu.

Napoli je doveo Pavoletija, prodao Gabijadinija, ali njihovo najveće pojačanje biće Milik, odnosno oporavak Poljaka. Drugo ništa nisu dovodili, imaju sada dva odlična špica, imaju nukleus tima, veruju da bi to moralo da bude dovoljno za top 3, ili čak san, napad na titulu.

Roma nije napravila ništa, jurila je Defrela, Đakerinija, probala da dovede Kesija pre juna, na kraju ostala je praznih šaka. Ali, problem je finansijski fer-plej, nisu prodali Paredesa, pa je i ovaj prelazni rok prošao mimo njih. Ipak, vratiće im se Salah, kao i Florenci. Jedini novi igrač Grenije je ipak došao bez novca i pitanje koliko on može da pomogne.

Lacio tek nije napravio ništa, otišli su Kišna koji nije ni dobijao šansu, ali i Kataldi koji je bio vredna rezerva, Umakao im je El Gazi, praktično sa istim snagama nastavljaju šampionat.

Ostali?

Fiorentina će probati da izvuče ono najbolje iz Saponare, zadržali su Kalinića, ali prelazni rok u Kini nije završen, pa i dalje strepe...

Od timova koji se dave, Palermo je prodao Kvaisona i Hiljemarka, nisu doveli nikoga, predali su se, Serija B je iza ugla. Krotone je izgubio Paladina, Peskara menjala, ali izgleda da će ova tri tima u niži rang.

Tihi januar, bez para, bez zvučnih pojačanja, sa mnogo najava i malo ispunjenih planova, ali to je danas Serija A...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 01.02.2017
15:18

apsolutno se slazem s tekstom da je jedini pravi posao napravio inter dok Juventusu cini se nakon promjene sustava igre vezist ni ne treba a sto se Rome tice bilo bi im pametnije da se cuvaju intera nego da gledaju prema scudetu Milan nije potrebno ni spominjati u nekoj borbi za LP to je valjda svima jasno a Napoli e on je neka crna macka ali ipak ce mislim zavrsiti cetvrti

avatar
Стефан Стојанчевић
Thursday, 02.02.2017
11:50

ne bih se slozio sa tobom napoli od svih timova jedini je pokriven na svim pozicijama i to dobro ostalim timovima iz top 5 osim juvea skripi na nekim pozicijama tako da ne bi me zacudilo da napoli zavrsi na kraju cak i drugi

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 02.02.2017
12:58

nisam uvjeren da je Napoli bolji tim od Rome i Intera ali imamo se pravo ne slagati o tome

avatar
VicenteCalderon
Wednesday, 01.02.2017
13:22

najnormalnija stvar za zimski prelazni rok! tim se stvara na leto i samo dopunjuje na zimu!

avatar
Wednesday, 01.02.2017
13:02

Jao ko da mora da znaci ako se plati igrac da ce biti samo tada od koristi. Okampos npr ja mislim da ce biti od velike pomoci cak verujem da ce na kraju zavrsiti kao najbolje pojacanje lige. To sve ja mislim sada videt cemo.

avatar
Mp
Wednesday, 01.02.2017
13:01

Prelazni rok u Italiji, isto kao kod nas izbori :D