Italijani, znate li da podgrejana pasta ne valja?

Autor: Boris Jovanović
sreda 10.12.2014.
10:35
Izvor: Sportske.net

Izmislili su izreku i ne primenjuju je. Ove zime će vojska veterana koja je letos stigla u Seriju A napustiti Apenine. Ko je na listi za odlazak i šta se desilo sa nekada sjajnim igračima?

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Da krenemo od našeg Nemanje Vidića. Nije se snašao, to je očigledno, kod Macarija je igrao i grešio, Manćini izgleda nema nikakve planove sa srpskim štoperom.

On neće ni putovati na poslednji meč Lige Evrope, obrazloženje je da je bolestan, a od kada je izvršena smena na klupi nije odigrao ni minut. Vida navodno i dalje veruje da će se izboriti, ali čini se da u Interu imaju drugo viđenje situacije, pa bi Srbin mogao da raskine ugovor i vrati se u Premijer ligu.

Njegov drugar Patris Evra igra zbog povrede Asamoe, ali u Juventusu nisu zadovoljni. Italijanski mediji pišu da na sve načine pokušavaju da nađu novog levog beka, vratiće De Ćeljea iz Parme, a probaće da dovedu i Kolarova što je teška misija. Jednostavno, Francuz se ne snalazi, ne odgovara mu da igra visoko, način na koji ga je pretrčao bek Torina pokazuje da na širem prostoru, kada ekipa napada, a to je u 80% utakmica, Francuz stalno visi.

Sinoć protiv Atletika, Juve je napadao samo po desnoj strani, očigledno da su dani kada je Evra bio pretnja za protivnički gol daleka prošlost.

O Fernandu Toresu smo pisali, izgleda da je Berluskoni naredio da ga se oslobode, pokušavaju na sve načine da uzmu Okaku, ni Inzagi ne zna šta da radi, tim pre što mu nedostaje baš klasičan napadač. Videćemo mogu li da prekinu pozajmicu, eventualno da nađu klub koji će plaćati ne baš malu platu Špancu, ali očigledno da je ovo još jedan Milanov pogrešan potez.

Ešli Kol je razočarao, daleko je od tima, Roma se nadala da bi mogao kao Maikon da doživi drugu mladost, ali Englez je na izlaznim vratima. I kada igra, a to je sve ređe jasno je da se nije uklopio, u njegovim godinama teško je verovati da će neko imati strpljenja.

Havijer Saviola je takođe daleko od tima u prosečnoj Veroni,  u Lacio je letos stigao Edson Brafhajd koji ima 31 godinu, ni on se nije proslavio, mada je konkurencija na njegovom mestu slabija pa i dobija šansu. Keita u Romi je takođe odigrao neke dobre mečeve, međutim i on samo uzima mesto nekom mlađem igraču.

Kad smo kod golmana, Dijego Lopez je napravio nekoliko kikseva, ipak, prvi je čuvar mreže, ali mnogo slabije deluje u Realu.

To nas vraća na priču Fernanda Ljorentea, Španca koji je već godinu i po u Juventusu i koji tvrdi da ni Mesi ni Ronaldo u Italiji ne bi delovali tako dobro kao recimo u španskoj ligi. A opet, italijanski klubovi ne liče na nekadašnje vladare Evrope, pa je pitanje da li je problem u isluženim igračima, previše taktike, tvrđoj ligi...

U svakom slučaju, dovođenje veterana je loš potez, no za neka prava pojačanja i velike zvezde nema novca...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalista
Wednesday, 10.12.2014
12:09

..nije tacno da Mancini ne racuna na Vidica,propustio je 3 utakmice zboh povede,tek se proslu utakmicu vratio na klupu pa nije Mancini luda da ga baci u igru protiv Karabaha koji ce da kida za bodove protiv Intera koji je vec prosao!
Za vecinu stvari je u pravu pisanje da Edson Brafhajd lose igra u Laciju pokazuje da novinar nesto posebno i ne prati Calcio,jer znao bi da ovaj kida i da je standaradan,a ne da dobija sansu ko sto napisa!