Ibra neće ostati u Parizu, sada se i Napoli pojavio kao opcija!

Autor: Aleksandar Vučković
petak 25.03.2016.
22:40
Izvor: Sportske.net

Napoli je navodno spreman da ponudi veliku svotu novca Zlatanu Ibrahimoviću i na taj način ga vrati u Seriju A.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Švedskom internacionalcu na kraju sezone ističe ugovor sa Pari Sen-Žermenom i Napoli će pokušati da iskoristi tu priliku da dovede jednog od najboljih napadača današnjice.

Ibrahimović je jedan od najtalentovanijih napadača savremenog fudbala i iako već zalazi u pozne godine, ove sezone je još jednom pokazao da je veliki majstor ove  igre. Njegov ugovor sa pariskim klubom uskoro ističe, što će naravno navesti mnoge klubove da pokušaju da ga dovedu u svoje redove. Među tim klubovima biće i Napoli koji će pokušati da se probije na čelo te trke.

Napadač Parižana navodno je u par navrata naveo da bi voleo da okonča svoju karijeru u Napoliju, a novinar blizak švedskom internacionalcu izjavio je da bi Napoli definitivno bio jedan od timova kome bi Zlatan želeo da se priključi ovog leta, ukoliko dobije ponudu. Sada se, kao pozadina te izjave, javljaju nagoveštaji da italijanski klub sprema vrlo unosnu ponudu u pokušaju da namami strašnog napadača u Napulj.

Prema tim izveštajima, Napoli je spreman da ponudi Ibrahimoviću ugovor po kome bi zarađivao minimalno 8 miliona evra godišnje, uz 2 miliona bonusa za osvajanje titule u Seriji A. Iako je to manje od onoga što trenutno zarađuje u PSŽ-u, to bi bila daleko najveća plata u timu Napolija u kojoj trenutno najveću platu ima Gunzalo Iguain - "tričavih" 5.5 miliona.

Ta ponuda izgleda smešno u odnosu na ponudu koju je Ibra dobio iz Kine, ali pomenuti novinar navodi da se to, kao i njegov prelazak u američku MLS ligu ili povratak u Milan, vrlo verovatno neće desiti.

Sportski direktor Napolija, Kristijano Djuntoli, već je najavio neka velika pojačanja, a jedino što je u ovom trenutku vrlo izvesno je to da Ibrahimović neće ostati u Parizu sledeće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke