Ibra je (kratkoročno) rešenje Van Galovih problema?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 02.11.2015.
14:01
Izvor: Sportske.net

Junajted se muči sa nedostatkom efikasnosti, da li je Ibrahimović rešenje?

BETA/AP Photo/Thibault Camus
BETA/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Obzirom na lošu formu u kojoj je zapao Vejn Runi na poslednjih nekoliko utakmica i navijačno nezadovoljstvo neubedljivim igrama Junajteda, sve je više komentara i spekulacija.

Van Gal je i sam priznao da je nezadovoljan činjenicom da njegov tim ne igra atraktivan fudbal, složio se sa navijačima i istakao da Maruan Felaini nije rešenje za napad.

Marsijal, Depaj i Runi nisu na zadovoljavajućem nivou poslednjih nedelja, otuda sve češće spekulacije vezane za januaru.

Najnovija je - Zlanat Ibrahimović!

Šveđanin bi tokom januara mogao da napusti Pariz, bilo je reči da će se pridružiti Bekamu u Majamiju, ali do tada bi mogao kratkoročno da pojača Junajted, ispuni želju za igranjem u Premijer Ligi, napravi prelaz dok Van Gal ne dovede dostojnog strelca.

Sam Pol Skols je u svojim kritikama na račun igre Junajteda istakao da Junajtedu treba (neko kao) Ibrahimović, engleskim medijima nije trebalo, te se sada napadač Pari Sen Žermena navodi kao kratkotrajno rešenje.

Ibra bi navodno, poput Van Persija, trebalo da bude trenutni bum, svojim kvalitetom pomogne ekipi da se izdigne na viši nivo, stvori temelje za narednu generaciju napadača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sir Alex
Monday, 02.11.2015
23:12

To bi bilo totalno luda kombinacija. Pa Ibra i LVG bih se posvadjali odmah. Ne bih to dugo trajalo :D

avatar
Milosch
Monday, 02.11.2015
20:45

Nije problem u napadacima, problem je u postavci igre. MUFC je medju 5 timova u PL koji su stvorili najmanje sansi! Jasno je cija je krivica za to.

avatar
Nikola M.
Monday, 02.11.2015
17:31

Sumnjam da će do ovog transfera i doći. Po mojoj slobodnoj proceni - Junajtedu nije ni potreban napadač. Desno krilo - da, napadač - ne. Ono što je Junajtedu potrebno jeste da promeni sistem igre. Mi igramo sporo, tranzicija iz odbrane u napad je prespora, Junajted kad kreće u napad, umesto da juriša ka napred, ka golu protivnika, da probaju da uhvate odbranu rivala na krivoj nozi, ali ne - oni stanu na sredini, veznjaci se dodaju, pa vrate štoperima, štoperi bekovima, bekovi ponovo veznjacima, tako jedno 2-3 minuta, za to vreme se protivnik konsoliduje, postavi odbranu, i Junajtedu je onda preteško da bilo šta uradi. Treba se brže igrati, vezni igrači kad dobiju loptu - odmah trebaju tražiti napadače, ili proigravati krila, a ne da se dodaju između sebe i da vraćaju loptu nazad, treba se lucidnije igrati, upošljavati igrače iz navale, biti agresivniji na terenu, odigrati nekad dupli pas, napasti odbranu rivala, a ne samo dodavanja do besvesti. Junajted radi sam protiv sebe. Junajted ima dovoljno brzine u napadu, ali to ne koristi, ima kreativnih igrača, ali ne dolaze do izražaja u onolikoj meri u kolikoj mogu, jer sistem igre nikome od njih ne odgovara. Ibra čak i da dođe, ne verujem da će se nešto promeniti. Ako se sistem promeni - onda bi možda i moglo, a da sve ostane kako jeste, ja tu ne vidim kako bi i šta Ibra promenio...

avatar
la_decima10
Monday, 02.11.2015
20:27

man utd pored tvoje izjave ima 4. poziciju na tabeli i zaostaje 4 boda za m city-em.....

avatar
Nikola M.
Monday, 02.11.2015
22:04

Dobro, to jeste tako, ja nisam toliko razočaran sa rezultatskog aspekta, ali nam je igra slaba, dosadna, mi navijači ne uživamo u takvim igrama. Na to svi uglavnom imamo zamerke. Rezultati su solidni, ali je igra nedovoljno dobra.

avatar
Paklena pomorandza
Monday, 02.11.2015
20:28

Treba promeniti impotentni 4 3 2 1 sistem u 4 3 3 ili Junajtedov zastitni znak 2 brza krila i sistem 4 4 2.Ali problem je sto Van Gal misli da je sve ok,i u sistemu i u igracima ali eto,u kljucnim momentima nedostaje sreca.Njegova filozofija je ne izgubiti zato je i Snajderlingu rekao da je potrebno dati samo jedan gol da bi pobedili,to govori sve.Promene od filozofa i tvrdoglavog coveka kao sto je Van Gal ko misli da je "izmislio" fudbal i da sve on zna ja ne ocekujem,sta vise nista ni ne ocekujem i od ove sezone,nemam vise nerve za trosenje.Ako opet vidim sastav gde je Runi i gde se opet "gnjavi" lopta i beskonecno dodavaju iskljucujem TV ili kom i idem napolje da setam psa.Junajted ima igrace(fali brzo krilo,meni omiljeni Grizman,napadac-razbijac,radi raznovrsnosti u igru,jedan stoper zato sto Jones je nepredvidljiv sto se povrede tice) i to je to.Kod filozofa i Pelea bi pojeo "mrak".

avatar
Miloš984
Monday, 02.11.2015
16:54

A vrlo lako moze da dodje i do konta-efekta

avatar
Igorr
Monday, 02.11.2015
16:05

Ma o čemu mi pričamo? Runi koji je napadač, u poslednja 3 meča nije primio loptu u kaznenom prostoru rivala! Šta, on ne zna da se kreće? On nije što je nekad bio to je možda tačno ali GLAVNI PROBLEM, da ne kažem jedini je Van Gal. Samo da mu vidimo leđa, uništava nas čovek. P.S. Dolazi u obzir novi napadač, ali kad Van Gal ode.

avatar
Nikola M.
Monday, 02.11.2015
17:48

Pogledaj od početka sezone koliko puta je dobio loptu u kaznenom prostoru rivala, na prstima jedne ruke se to može nabrojati. Čovek se vraća na polovinu da uzme loptu... Posle ljudi kažu Runi kriv, Runi ovo, Runi ono, a ne vide koliko ga ovaj sistem igre guši...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 02.11.2015
15:48

Sa onom igrom nama ne bi mogli ni Ronaldi ni Messi, neka trazi on novog trenera igraci nisu krivi.

avatar
Monday, 02.11.2015
15:38

Не, није! Јунајтеду не треба нови шпиц, него десно крило! Мата је преспор.

avatar
XL
Monday, 02.11.2015
17:59

Pa Mata legendo i nije krilo, nije on kriv, on je plej.

avatar
Monday, 02.11.2015
18:55

Majke ti ? Znam da Mata nikako ne može da igra krilo, ali šta je tu je...

avatar
Enciklopedija
Monday, 02.11.2015
18:10

Kakve veze ima sto je spor?Covek je inteligentan igrac dovoljno mu je dva tri poteza,jel gleda okolo i zna sta radi...Pa nije sve u brzini,kako Depaj primi loptu i trci samo ne gleda okolo i ne zna sta radi samo brzinu ima...Pa i Gigs je bio spor ali je covek mozak,tehnicar,inteligentan fudbaler...I sta je Man-u tada falilo?

avatar
Berba9
Monday, 02.11.2015
15:10

Problem je u treneru, ne u igracima. Van Galova taktika je razloga spore igre