Humelsovo otvoreno pismo ''svojim crno-žutima''

Autor: Aleksandar Vučković
utorak 10.05.2016.
18:37
Izvor: Sportske.net

Mats Humels se otvorio i progovorio o teškoj odluci da napusti Borusiju.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Danas je osvanula vest da je Bajern pored Renata Sančeza u svoje redove doveo i Matsa Humelsa, a nakon zvanične izjave o tome oglasio se i sam Humels.

Dvadesetsedmogodišnjak bio je ključan igrač Dortmunda od kad stigao tamo 2009. godine, upravo iz Bajerna.

Vest o njegovoj želji da se vrati u svoj bivši klub šokirala je navijače Borusije, a današnja vest da je i zvanično potpisao ugovor bila je težak udarac za Tomasa Tuhela i njegovu ekipu.

Ovim se nastavila tradicija Bajerna da "otima" igrače iz Dortmunda usled većih finansijskih mogućnosti. Prehodno se to desilo sa Mariom Geceom i Robertom Levandovskim, a dešavaće se verovatno i u budućnosti.

Humels je na svom Tviter profilu napisao zašto je otišao i zahvalio se Dortmundu.

"Nakon što je danas objavljen moj transfer u FK Bajern, voleo bih da malo pojasnim celu situaciju.

Siguran sam da možete da zamislite koliko sam živaca izgubio u poslednih par nedelja zato što sam doneo jednu od najtežih odluka do sad u svom životu. Na kraju, počinjem da shvatam da je ispred mene opet novi izazov u mom rodnom gradu gde žive moji prijatelji i moja porodica.

Jasno mi je da će nekima biti teško da shvate moju odluku. Ali posle osam i po sjajnih godina u Dortmundu, bilo je vreme da opet probam nešto novo.

Teškog srca napuštam klub i tim sa kojim sam zajedno rastao i sa kojim sam bio u mogućnosti da slavim velike uspehe
."

Nemac se osvrnuo i na podršku koju je imao u klubu i zahvalio svima na lepom periodu koji je proveo u Dortmundu.

"Stoga, želim da se zahvalim svima koji su doprineli tome. Vama, neverovatnim navijačima ove velike zajednice. Svom osoblju kluba. I naravno trima mojih trenera sa kojima sam imao sreću da sarađujem, kao i Mihaelu Corku i Hans-Joakim Vackeu.

A naročito mojim saigračima, zato što su - i ako stavimo na stranu činjenicu da ovih poslednih par godina bez vas ne bi bile moguće - uvek bili otvoreni za mene.

Zahvaljujem se naravno i svim porukama, komentarima i objavama na društvenim mrežama kojima su pokušali da me ubede da ostanem u BVB-u. Zahvaljujem se i na sjajnom motivacionom govoru nakon utakmice protiv Volfsburga kod kuće, bilo na stadionu ili u supermarketu, to me je veoma dirnulo. Ovo mnogo govori o jedinstvenim navijačima Borusije i znam da se to veoma ceni.

Sada ću se posvetiti preostalim treninzima i daću sve od sebe da i odigram minute koji su mi ostali uz dostojanstven oproštaj. Sa trojefom (kupa) na dohvat ruke koji će završiti u našoj vitrini nakon finala!"

Hvala vam!

Mats
."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
falcao9
Thursday, 12.05.2016
00:28

Ne mogu da vjerujem kakve su to sve izdajice, Fotze, Robert, pa sad i Hummels, ni manje ni vise nego kapiten, dajte molim vas. MARCO REUS ponos Borussie Dortmund

avatar
Emil Prelic
Thursday, 12.05.2016
15:34

Ako je za tebe izdaja da se vratis svojim korenima, svom zavicaju, onda to samo o tebi govori.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 11.05.2016
03:47

Hvala na otvorenom pismu i mi simpatizeri Borusije ti zelimo Geceovu sudbinunNema na cemu ...

avatar
Jupp Heynckes
Wednesday, 11.05.2016
11:12

Samo opusteno...

avatar
wsaydxert
Wednesday, 11.05.2016
00:40

Sram te bilo! nBolje da objavite njegovu izjavu nakon sto je Gece otisao u Bajern. nZelim ti sve najgore u Bajernu, prodana duso!

avatar
Emil Prelic
Thursday, 12.05.2016
15:35

Prodao bi se kada bi se zarad nekog Dortmunda odrekao svojih korena , svog zavicaja. Ti si prodan, ti bi pogazio po tvom poreklu zarad kapitenske trake u tudjini.

avatar
wsaydxert
Friday, 13.05.2016
16:37
avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 10.05.2016
20:01

I onda se postavi pitanje zasto Bajern dominira u NJemackoj ligi iz dva razloga: 1 najstabilniji su finasiski i 2 taktika pokupuj sve sto je najbolje od svojih protivnika i njih oslabi u toj mjeri da ne mogu parirati. volio bi vidjeti Bajern u spanskoj i engleskoj ligi gdje su klubovi takodze finansiski mocni. pogotov sad dolaskom najboljih trenera na svjetu u jednu ligu sto ce vjerujem engelske timove vratiti u vrh evropskog fudbala. Konte,Klop,Gvradiola,Poketino tu je i Ranijeri,vjerovatno i MOU ako ne on imamo trenercinu LVG :)

avatar
Don Silvio
Tuesday, 10.05.2016
22:27

Barsavrecimo to redovno radi Sevilji i ostalim spanskim klubovima

avatar
Emil Prelic
Thursday, 12.05.2016
15:37

Pa naravno da cemo da kupujemo najbolje, necemo sigurno krseve da kupujemo. Niko nije drugima kriv da budu finansijski stabilni. I Zvezda i Partizan pokupuju po Srbiji sve sto vredi, lako je da samo oni osvajaju titulu.

avatar
ADIS-M-UNTD
Wednesday, 11.05.2016
15:47

sevilja je jedno da se ne lazemo nije konkurent za titulu od pocetka sezone dok sa druge strane jedini pravi protivnik Bajernu je Borusija ako je slaba Borusija onda je setnja do titule zagarantovana. A Barsa ima REAL I ATLETIKO za konkurente Bajern pored Borusije nema vise nikog zar ne?

avatar
El Matador PFC-FCB
Tuesday, 10.05.2016
19:42

Dobrodošao kući Mats! Sada imamo jedan od najboljih štoperskih tandema na svetu Hummels-Boateng! MIA SAN MIA!

avatar
Rex 14
Tuesday, 10.05.2016
20:45

Takoje!n4ever number 1!

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 10.05.2016
21:04

Jos Aleksis, Florenci i Vagner i to je to, eventualno i levi bek ako ode Bernat, treba se resiti Tiaga i Rafinje...

avatar
äxwell
Tuesday, 10.05.2016
19:37

Ma sve je to slatko i lijepo al to te ne moze oprati pa da napises jos 15 takvih pisama..Sledece sezone ces igrati protiv istog tog Dortmunda i pomagati Bayernu da mu uzme titulu ili bilo koji trofej! Navijaci Dortmunda mu ne smiju i ne trebaju nikada oprostiti. A vjerujem da i nece.

avatar
Thierry Henry 14
Tuesday, 10.05.2016
18:52

Sve si ti to Humi lijepo sročio, ali sjećaš li se šta si govorio za svoje bivše i buduće saigrače kada su otišli u Bajern i kakvo si tada imao mišljenje o njima kao i samom Bajernu? Kakvo sad imaš mišljenje o sebi nako što si ti to isto uradio, i kakvo mišljenje imaš o novim-starim saigračima kao i o novom klubu ili te jednostavno boli uvo? Nije ni toliki problem što si ti otišao u Bajern, ipak je Minhen tvoj grad i Bajern tvoj klub, ali je problem na koji si način to uradio. Znam da čitaš sportske.net, ima onaj naš mali u bajernu, neka ti prevede ovo. PS, nadam se da ćeš sledeće sezone gledati kako novi kapiten Borusije podiže trofej za prvaka Bundes lige.

avatar
INTER DO SMRTI
Tuesday, 10.05.2016
19:07

druze ne cita ti on ovo :D

avatar
Al(a)din
Tuesday, 10.05.2016
20:48

Govorio je samo za Gecea, a Rojs je onu izjavu za Leeu rekao, ne Humels

avatar
jv
Tuesday, 10.05.2016
18:50

Pred finale kupa. Istorija se ponavlja. To moze samo Bajern, najgori klub na svetu.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 10.05.2016
19:03

Da bi transfer bio završen, potrebno je da se usaglase 3 strane: sam igrač, trenutni klub koji polaže prava na njega i klub koji je zainteresovan za njegove usluge. Ovo bi trebalo da ti bude dovljno da izvučeš poentu.

avatar
Adnan
Tuesday, 10.05.2016
19:17

Realno,sad ako i bude igrao Humels ekipa ce da se razvali i to ce Bajern da iskoristi da pobijedi.Uvijek ovako pokusaju da razvale koheziju protivnicke ekipe.

avatar
Tuesday, 10.05.2016
18:47

ma covek je hulja bezvezna