Hrvatska - Mamićeva rekordna kupovina!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.07.2015.
14:13
Izvor: Sportske.net

Zagrebački Dinamo angažovao veliko pojačanje, jednog od najtalentovanijih hrvatskih fudbalera Marka Roga. Transfer rekordan za hrvatske prilike.

gnkdinamo.hr
gnkdinamo.hr

Povezane vesti

''Alfa i omega'' zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić godinama nas je oduševljavao transferima svojih igrača u inostranstvo po veoma visokim cenama, a ovoga puta odlučio je da ulaže u budućnost.

Naime, šampion Hrvatske angažovao je 19-godišnjeg ofanzivnog vezistu Marka Roga, sa kojim je potpisan ugovor na pet godina, a hrvatski ''Index'' prenosi svoja nezvanična saznanja da je ovaj transfer rekordna kupovina u istoriji Dinama.

Naime, pomenuti izvor navodi da će RNK Split, odakle je Rog stigao u Dinamo, inkasirati čak četiri miliona evra od ovog transfera, plus dodatni bunusi koji im sleduju kada mladi fudbaler ode u inostranstvo.

''Marko je moderan tip igrača, brz i prodoran, sjajnih motoričkih sposobnosti i igrač koji može igrati na više pozicija u ofanzivnom delu tima. U samo godinu dana je bezbroj puta dokazao svoje kvalitete, pomno smo ga pratili i smatramo da može puno dobroga doneti našoj ekipi'', izjavio je sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić.

Kako navodi ''Index'', dosadašnji najveći transfer u hrvatskoj ligi bio je prelazak Marcela Brozovića iz Lokomotive u Dinamo. Taj transfer je iznosio 2.7 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skrtelinho
Wednesday, 01.07.2015
16:17

Maminjo legenda.

avatar
ruud gullit
Wednesday, 01.07.2015
15:56

Kako moze Dinamo koji koliko ja znam nije privatizovan ovako da posluje? Eto modela za nase klubove.

avatar
čombe
Wednesday, 01.07.2015
15:29

Maminjo legenda!! Da je nama jedan takav..

avatar
Zoran GGMU CG
Wednesday, 01.07.2015
14:45

kupio ga za 4m koja je za ove prilike prevelika svaka cast na tome prodace ga za 15 i sve tako u krug maminjo je dokaz kako se posluje