Hoće li neko "pokupiti" Milnera?

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 15.09.2014.
21:25
Izvor: Sportske.net

Džejms Milner ostao je u Mančester Sitiju, ali kako stoje stvari, neće se naigrati ove sezone. Koji klub bi mogao da profitira od dovođenja engleskog reprezentativca?

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Džejms Milner se gotovo svake sezone izbori bar za neke minute u Premijer ligi u dresu Sitija, ali čini se da će mu ove sezone to biti baš teško.

Milner je u Sitiju igrao na mestu levog i cetralnog veznog, a pored Silve, Navasa, Turea, Fernanda, Fernandinja, Lamparda, jako je teško očekivati da će ove sezone imati zadovoljavajuću minutažu.

Pričalo se da bi mogao da ode ovog leta, ostao je, da li je napravio grešku? I da li bi neko od vrhunskih engleskih klubova koji se bore za Evropu mogao da profitira od dovođenja ovog fudbalera?

Kako i Siti, čini se da je Čelsi i Junajted u ovom trenutku popunjen na pozicijama na kojima bi Milner mogao da igra, ali što se tiče Arsenala i Liverpula, stvari su možda i drugačije.

Upravo su se ova dva tima letos povezivali sa Milnerom, ali do nekih konkretnijih dogovora nije došlo. Milner nije klasičan zadnji vezni, ali bi mogao da bude sjajan par sa Aronom Remzijem. Arsenal muku muči sa tim drugim centralnim veznjakom, kojeg igraju Flamini, Rosicki ili Arteta i opšti je utisak da ti igrači nemaju dovoljan kvalitet za ono što bi Arsenal voleo da bude.

Što se Liverpula tiče, Milner bi takođe mogao da poveća konkurenciju u veznom redu, kao još jedan iskusan igrač, uz kapitena Džerarda. Mišljenje mnogih je da Liverpulu nedostaje stabilnosti, što se videlo i u poslednjem meču sa Aston Vilom, i Milner bi mogao da poveća rotaciju i doprinese ovom timu.

Milner, iako je dugo prisutan, ima tek 28 godina, i sigurno bar još nekoliko sezona na vrhunskom nivou. Veruje se da bi ga zainteresovani klub mogao dobiti za svega 5 miliona funti, da li bi to bila dobra kupovina za Liverpul ili Arsenal?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke