Gvangžu nudi bogatstvo kapitenu Atletika

Autor: Lazar Mitrović
petak 29.01.2016.
12:29
Izvor: Sportske.net

Ekipa Luisa Felipea Skolarija želi da u svoje redove dovede venog fudbalera madridskog kluba.

Beta/AP Photo/Angel Fernandez
Beta/AP Photo/Angel Fernandez

Povezane vesti

Kineski klubovi nastavljajuda osvajaju evropsko tržište, nakon što su u prethodnom periodu napravili neke zaista velike transfere.

'Putem svile' su krenuli pojedini fudbaleri nekih velikih veropskih klubova, a poslednji u nizu je fudbaler Čelsija, Ramireš.

Ovaj trend mogao bi da se nasavi i u narednom periodu, a najnovija ponuda stiže od strane šampiona Azijske lige šampiona, ekipe Gvangžua. Ekipa koju predvodi Felipe Skolari, pored ostalih velikih kompanija, finansirana je od strane  giganta u domenu internet prodaja, kompanije Alibaba.

Ovaj klub je u prethodnom periodu pravi neke megalomanske projekte, poput dovođenja Đilardina, Dijamantija, Kanavara, a kormilo kluba je u jednom periodu 'držao' italijanski stručnjak Marčelo Lipi.

Kako anvode španski mediji, kineski klub je ponudio kapitenu 'Jorgandžija', Gabiju, ugovor težak čak 23 miliona evra, 7.6 miliona evra godišnje.

Španacima ugovor sa klobom sa 'Visente Kalderona' do 2017. godine, a njegov agent upravo pregovara sa upravom kluba oko potpisivanja novog.

To bi mogla da pokvari ova unosna ponuda Kineza, ali i nekih evropskih klubova, koji su takođe zainteresovani za Španca. Ipak, navijači madridskog kluba se nadaju da će 32-godišnjak do kraja karijere ostati u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke