Fabregas iskreno: "Arsenal me nije hteo"

Autor: Miloš Marković
utorak 07.10.2014.
10:10
Izvor: Sportske.net

Španac je za medije u domovini još jednom govorio o letu u kome je ponovo došao u Englesku, ali u redove gradskog rivala svog Arsenala.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Nekadašnji kapiten Arsenala, fudbaler koga je Arsen Venger izgradio do statusa svetske zvezde ovoga leta je, smatraju mnogi, zabio nož u leđa svom fudbalskom ocu.

Ipak, u profesionalnom fudbalu nema mesta sentimentu, Sesk Fabregas jeste razmišljao o svom bivšem klubu, ali je shvatio da je suvišan te je odabrao opciju koja je za njega lično bila najbolja. Obzirom na to kako igra, deluje da je napravio dobru odluku.

„Venger je na sredini već bio pokriven Ozilom, Kasorlom i Vilšerom, tako da nisam bio potreban. Arsenal jeste imao opciju da me dovede, ali mi je rečeno da u timu već ima dovoljno igrača na mojoj poziciji.“, iskren je Španac u izjavi za 'Kope'.

Kada je pozvao Murinjo, Seskov 'neprijatelj' iz španskih borbi, dileme nije bilo.

„Pozvao me je agent i ugovorio sastanak sa Murinjom. Nismo se čuli lično, već smo se odmah sreli. Murinjo je pokazao veliko poštovanje prema meni, vrlo me brzo ubedio. Bili smo iskreni jedan prema drugome, sve što je bilo između nas smo ostavili po strani i odluku sam doneo upravo nakon razgovora sa njim. Sve u svemu, iz Engleske su mi stigle tri ponude.“

„Ali, oduvek sam igrao u klubovima u kojim sam lično želeo da budem. Na kraju prošle sezone sam uvideo da je Čelsi najbolja opcija, Murinjo me je samo uverio u to.“, istakao je Fabregas.

Obzirom na sedam asistencija koliko je zabeležio na startu nove sezone, obzirom na sigurne igre koje pruža u tandemu sa svojim 'štitom' u liku Nemanje Matića, nema sumnje da su i Murinjo i Fabregas doneli ispravne odluke.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke