'El Tigre' se vraća u Južnu Ameriku?

Autor: Boban Filipović
petak 29.04.2016.
14:35
Izvor: Sportske.net

Kolumbijac dobio poziv da se vrati u klub u kom je stekao punu igračku afirmaciju.

Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko
Beta/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Predsednik argentinskog giganta River Plejta, Rodolfo D'Odorio, izjavio je u obraćanju predstavnicima 'sedme sile' da je Radamel Falkao dobrodošao na 'El Monumentalu'.

"Pre šest meseci kontaktirao sam Falkaa da se vrati u River i tada mi je rekao da želi da ostane u Evropi, što je logično jer igra u velikom klubu i zarađuje puno novca. Povratak zavisi od njega, vrata su mu otvorena. Voleo bih ponovo da ga vidim u klubu." rekao je D'Onofrio.

Falkao je kao 15-godišnjak doveden u omladinski pogon Rivera iz kolumbijskog kluba Lanseros Bojake početkom ovog veka za pola miliona dolara, a za prvi tim debitovao je četiri godine kasnije.

Četiri sezone proveo je na 'Monumentalu', za to vreme osvojio jednu Klausuru, a onda kao "golgeter sa pedrigreom" 2009. godine odlazi u Porto. Transfer je iznosio oko 5.5 miliona evra. Tri sezone je igrao za 'Zmajeve', imao impresivan učinak - 72 gola na 87 mečeva. U tom periodu uzeo je titulu šampiona Portugalije, dva Kupa i Ligu Evrope.

2011. godine stiže u Atletiko Madrid kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba (40 miliona evra), gde nastavlja nemolosredno da rešeta protivničke mreže. Za dve sezone u dresu 'Kolćonjerosa' postigao je 71 gol na 90 utakmica u svim takmičenjima, osvojivši pritom Ligu Evrope, Superkup Evrope i Kup Kralja.

Potom je usledio pomalo šokantan transfer u Monako koji je iznosio čak 60 miliona evra, a teška povreda kolena tokom debitanske sezone u Kneževini uslovila je da propusti Mondijal u Brazilu. Ispostaviće se da je ta povreda ostavila veoma teške posledice na 'Tigra' jer nakon nje nikada nije uspeo da se vrati u staru formu. Njegove igre u Mančester Junajtedu i Čelsiju iz poslednje dve sezone to potvrđuju.

Britain Soccer Community Shield

Budući menadžer londonskih 'Plavaca' Antonio Konte je poručio da ne računa na kolumbijskog napadača, mala je verovatnoća da se vrati u Monako, ali nije isključeno da usledi neka nova pozajmica.

Kakve su šanse da Falkao ponovo zaigra za River Plejt? Po našem mišljenju slabeu ovom trenutku, posebno ukoliko uleti neka 'nepristojan ponuda' iz Kine, a ne treba smetnuti sa uma da je njegov agent Žorž Mendeš, koji godinama žari i pali evropskim fudbalom.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SAB
Saturday, 30.04.2016
01:05

Porto ili Atletiko su za Falaka. Kad je mogao da bira u koji ce klub da predje izabrao je tim koji iz druge tek ulazi u prvu ligu, tako da je zasluzio da igra na ovom nivou gde sada igra.

avatar
lewa9
Friday, 29.04.2016
20:44

Зар он није фудбалер Монака који је задње 2 сезоне позајмљен Јунајтеду и Челзију? Не видим шта би му фалило да се врати тамо јер њима треба добар нападач, а Лига1 је слабијег квалитета од ПЛ тако да би могао да се врати у форму ..

avatar
Saturday, 30.04.2016
23:05

Za njega bi najbolje bilo da se vrati u Atletiko.

avatar
Steph22
Friday, 29.04.2016
17:50

Za njega je MLS ili Kina.

avatar
Friday, 29.04.2016
15:31

nzm što se prosto ne bi vratio u Monako i nastavio tamo da igra. Nije u poziciji da bira a njima očajnički treba jedan dobar napadač.

avatar
Ninoslav Krejic
Friday, 29.04.2016
14:46

Dodji ti majstore u Atletiko Madrid da ponovo brusis formu kao nekada

avatar
Milos Vranjevac
Friday, 29.04.2016
15:42

Samo njega cekaju:)

avatar
Marco Popovich
Friday, 29.04.2016
14:37

posto voli pare,kina ili amerika