'El Ninjo', dobrodošao kući!

Autor: Miloš Marković
petak 26.12.2014.
09:37
Izvor: Sportske.net

Preostale su formalnosti, Fernando Tores se vraća u Atletiko Madrid gde će nastaviti pozajmicu iz londonskog kluba.

Beta/AP Photo/ Marco Vasini
Beta/AP Photo/ Marco Vasini

Povezane vesti

Jorgandžije su dobile najbolji mogući poklon za Božić.

Ljubimac navijača, legenda tribine, dete kluba sa Visente Kalderona, Fernando El Ninjo Tores se vraća na mesto uspeha, u nadi da će oživeti svoju posrnulu karijeru.

Nekoliko dana se uveliko piše o tome, rosoneri su odradili dobar posao, dogovorili trampu Ćerćija za Toresa, koji će u Španiji nastaviti pozajmicu iz Čelsija, kući biti do leta 2016. godine. Španski mediji danas javljaju da je stvar dogovorena i da će ugovor i formalno biti potpisan 01. januara.

Osnovna prednost ovog transfera jeste to što Tores može da igra Ligu šampiona, a svoj povratnički debi u dresu voljenog kluba mogao bi da ima već 7. januara u Kupu Kralja, u velikom gradskom derbiju.

U prilog potvrde ovog transfera idu i informacije koje stižu iz Engleske, a koje objavljuju da je londonski Čelsi definitivno dao zeleno svetlo za realizaciju ovog transfera, ugovorne obaveze plaćanja Toresove plate od 4 miliona na sebe je preuzeo Atletiko Madrid.

Navijači Jorgandžija sa optimizmom gledaju na povratak Toresa, iako im njegove brojke ne daju preterano razloga za slavlje.

Ipak, znajući da je Fernandov problem pre svega psihičke prirode, boljeg mesta za oporavak od doma neće naći. El Ninjo se vraća u klub koji mu je dao sve, omogućio mu da se oformi i afirmiše, njihov odnos je ipak dvosmeran.

Tores je sa Atletikom osvojio Segundu u sezoni 2001/02, odigrao je ukupno 244 utakmice u dresu Jorgandžija i postigao 91 pogodak.

Za sedam godina koliko je proveo u prvom timu kluba u kome je odrastao dokazao se kao jedan od najubojitijih strelaca i najperspektivnijih napadača Evrope, što je potvrdio u narednom poglavlju svoje karijere u dresu Liverpula.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
murjak
Friday, 26.12.2014
10:42

Ma sve to stoji,ali kako ce pokraj Mandze igrati??

avatar
Zeljko Trisic
Friday, 26.12.2014
12:50

pa igrace i on i Mandza ako Mandza ne ode kao sto se prica, a i ako ne budu mogli oboica u prvi tim razmisli ko ima vece sanse da igra. Tores je za atletiko isto sto i Anri za Arsenal, Gerard za Liverpul, Toti za Romu, legenda kluba