Eh, da je Van Galu jedan Nemanja Vidić...

Autor: Miloš Marković
sreda 30.07.2014.
10:47
Izvor: Sportske.net

Srpski defanzivac je po prvi put igrao protiv kluba koji je do prošle sezone vodio sa kapitenskom trakom na ruci. Fudbaler kao on mnogo bi značio Van Galovom Junajtedu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Istorija je napisana sinoć, Nemanja Vidić, dojučerašnji kapiten Junajteda, ljubimac navijača na 'Old Trafordu', po prvi put je zaigrao protiv kluba u kome je ostavio neizbrisiv trag.

Profesionalni fudbal ne ostavlja mesto emocijama, Vidić je to najbolje pokazao.

Bio je nepokolebiv, komandovao je Interovom odbranom, sprečio svoje dojučerašnje saigrače da postignu gol u regularnom delu utakmice. Jednom rečju, pokazao je da će biti od velikog značaja za italijanski tim.

Da li bi ostao u Junajtedu da je znao da će Mojes otići, nije hteo da otkrije italijanskim medijima po dolasku u Inter, ali jedno je sigurno – za igrača kakav je Nemanja Vidić imalo bi mesta u Van Galovom Junajtedu.

Novi menadžer Crvenih đavola, o defanzivi je upravo govorio kao o jednom od najvećih problema u njegovom timu.

„Igrali smo dobro, možda i najbolje u dosadašnjem toku priprema. Na dobrom smo putu, ali su nam potrebni defanzivci. Izgubili smo stub odbrane od prošle sezone, igrači su otišli i mi moramo da ih zamenimo.“, direktan je i iskren Luj van Gal.

Na raspolaganju Holanđanin ima mlade nade Junajteda, Tajlera Bleketa i Majkl Kina, kojima je impresioniran.

„Veoma mi se sviđaju.“, kratko je rekao Van Gal.

Ipak, za najviše domete u prvenstvu biće mu potrebni fudbaleri kalibra prošlogodišnjeg kapitena. U konkurenciji u medijima izdvojila su se tri imena.

Pre svega, tu je Mats Humels, koji se i pored jasnog stava Borusije Dortmund svakodnevno dovodi u vezu sa odlaskom iz Nemačke. Kao drugo ime pominje se Dejli Blind, fudbaler sa kojim je Van Gal sarađivao u reprezentaciji i momak koji je ostavio krajnje pozitivan utisak u Brazilu.

Treće ime je Tomas Vermalen.

Prošlogodišnji kapiten Arsenala je izgubio mesto u startnoj postavi, nalazi se na marginama Arsenovog tima, a informacija koja stiže iz tabora londonskog tima ide u prilog tvrdnji da će stameni fudbaler otići iz Londona.

Naime, prema informacijama koje stižu iz Engleske, najnovije pojačanje Arsenala, kalum Čembers, na trenizima Tobdžija nosi broj 5, Vermalenov broj, što se tumači kao indirektna potvrda o Belgijančevom odlasku.

cembers-600-20140730104634

Ipak, za Vermalena je interesovanje pokazala i Barselona, te ostaje da se vidi gde će ljubimac navijača Arsenala završiti.

Obzirom da je direktno priznao da će gledati da svoj tim pojača na poziciji u defanzivi, Van Gal svoju pažnju usmerava i na mesto napadača. Ekipu će gotovo izvesno napustiti Ćićarito Ernandez, a engleski mediji su uveliko počeli sa spekulacijama da je Holanđanin započeo pregovore sa Edinsonom Kavanijem.

Uzbudljivo leto za navijače Mančester Junajteda...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke