E ovo je loš tajming, Barsa zakasnila da plati dve klauzule prošlog leta!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.09.2017.
09:38
Izvor: Sportske.net

Imali su nameru da dovedu dva strašna igrača, kada su načuli da Nejmar želi da ide, ali oklevanje ih je skupo koštalo.

EPA/JUANJO MARTIN
EPA/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Koliko je Barselona zapravo loše odradila prelazni rok pokazuju neke informacije koje su se pojavile u španskim medijima.

Još početkom juna su navodno imali neke insajderske informacije da će ponovo biti problema sa Nejmarom kao i prošlog leta i da se njegov otac sastao sa Parižanima.

U tom trenutku, imali su plan da pokušaju da privuku dvojac Atletiko Madrida, a izgledalo je da bi Juve, pre eksplozije na tržištu mogao da proda Dibalu za oko 120 miliona evra.

Ta varijanta nije bila ozbiljna, jer je klub procenio da bi to bilo dupliranje Mesija, a ni sam "La Hoja" nije bio raspoložen da ide iz Juventusa.

Ali, priča oko Saula Nigeza je bila ozbiljna. Naime, Barselona je imala plan da u junu plati klauzulu od 80 miliona i dovede sjajnog vezistu Atletika, a platili bi 100 miliona i za Grizmana, koji je u tom trenutku pregovarao sa Junajtedom, pre konačne odluke da ostane u Atletiku jer njegov klub nije mogao da kupuje.

A onda, Saul je potpisao novi ugovor sa Atletikom, klauzula mu je porasla gotovo duplo, 150 miliona, pre nego što je Barsa reagovala. Grizman je takođe produžio ugovor sa klauzulom od 200 miliona.

Barsa je poslednjih dana prelaznog roka nudila 160 miliona za Dibalu, 140 za Griznama, ali ni Atletiko, ni Juve nisu želeli ni da čuju.

Sa druge strane, odluka da se koncentrišu na Kutinja tokom većeg dela prelaznog roka je bila pogrešna, kao i procena da će Liverpul popustiti.

Na kraju, kupili su Dembelea koji se sada povredio, a nisu prodali igrače koji su predstavljali promašaj u prošlom prelaznom roku, pa ne čude kritike na račun Bertomeua i pokušaj da se zakažu vanredni izbori na kojima bi mu Đoan Laporta bacio rukavicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Диковић Драган
Tuesday, 19.09.2017
17:57

Od O.Dembelea vise igraca nema, trcao je za tamo.nekom Barsom, za parama i slavom, a nije bio svestan da je Borusija bolje mesto za njegov razvoj. Na kraju ce kuvati kafu po kaficima!

avatar
Mr Tixma
Tuesday, 19.09.2017
10:42

Grizmanova klauzula ovog leta 200 miliona, od sledeceg 100. Plus on nije zeleo da ide, da ne pravi probleme klubu koji ne moze da licencira igrace. Pricu oko Dibale ste sami objasnili, isti je tip igraca kao i Mesi. To je ok.nAli nisu smeli da ne prate ceo slucaj sa Nejmarom i da veruju da ce on ostati, te da PSZ nece platiti iznos klauzule. nBartomeu sledece godine u ovo vreme nece biti predsednik.

avatar
Brainless
Tuesday, 19.09.2017
10:22

ja i dalje ne verujem kako su amaterski poslovali u ovom prelaznom roku...

avatar
Stefmajster
Tuesday, 19.09.2017
09:55

ne bi me cudilo da ova uprava Barse radi za real...

avatar
bonfim
Tuesday, 19.09.2017
09:51

jedan igrac poludeo na klub i upravu? toliko o velicini kluba..