Dva "lava" na radaru Totenhema

Autor: Boban Filipović
petak 22.04.2016.
18:00
Izvor: Sportske.net

Francuski list 'L'Equipe' saznaje da su 'Pevci' krenuli u akciju dovođenja dvojice igrača Olimpika iz Liona u svoj tabor.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Prema navodima pomenutog izvora, mete Totenhema su Aleksandr Lakazat i Samjuel Umtiti.

Lion se bori za plasman u Ligu šampiona u finišu sezone u Francuskoj, na četiri kola pre kraja je na trećoj poziciji na tabeli, tj. mestu koje vodi u kvalifikacije za najeltinije klupsko takmičenje, ali u slučaju da ne uspe da ga se domogne biće mu veoma teško da sačuva svoje nosioce igre.

Totenhem svoju šansu vidi u tome što će sigurno igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Lakazeta juri "pola Evrope" i nema sumnje da će, kako se bliži prelazni rok, biti sve veći broj klubova koji je zaiteresovan za ovog odličnog napadača, koji je prošle sezone bio prvi strelac Lige 1, a u tekućoj je samo Zlatan Ibrahimović efikasniji od njega.

Što se tiče Umtitija, 22-godišnjeg defanzivca koji jednako dobro može da deluje kao štoper i levi bek, Sparsima bi posao mogao da bude olakšan ukoliko Njukasl ispadne iz Premijer lige. Menadžer ovog igrača je potvrdio da su 'Svrake' veoma ozbiljne u nameri da ga dovedu u svoj tabor (pominje se i suma od 10 miliona funti za transfer), ali i da to ne dolazi u obzir da njegov klijent igra u Čempionšipu. Inače, na 'Vajt Hart Lejnu' su ovog momka sigurno dobro zapamtili zbog evrogola koji je dao na utakmici Lige Evrope između Totenhema i Liona 2013. godine.

I Lakazet i Umtiti su ozbiljni kandidati da se nađu na spisku selektora Francuske Didijea Dešama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 22.04.2016
20:39

Odlicni igraci. Tottenham uvek zna da kupi dobre igrace za solidnu sumu

avatar
CZYNWA
Friday, 22.04.2016
22:02

Totenhem (do Poketina) dovede 20 igraca za sezonu, za ne tako velike pare, pa da ga je*es neko mora da bude dobar. Sjeti se samo Stambulija, Kapua, Parkera, Facija,Kirikesa... Ali naravno sve se to oprasta kad vidis da su doveli : Alija, Eriksena, Vokera, Aldervilda, Lorisa...