Dva evropska velikana u trci za ''zlatnog srpskog Orlića''!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.12.2016.
19:24
Izvor: Sportske.net

Ko će na kraju izaći kao pobednik?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Osim Nemanje Maksimovića, koji je pred selidbom u Primeru, konkretno Valensiju, još jedan član naše zlatne generacije sa Novog Zelanda mogao bi ove zime da ostvari atraktivan transfer.

U pitanju je naš golman Vanja Milinković Savić, mladi reprezentativac naše zemlje i član poljske Lehje iz Gdanjska, za koga su interesovanje pokazali holandski Ajaks i portugalska Benfika.

Poljski mediji danas izveštavaju na tu temu, a interesovanje za Vanju i ne čudi s obzirom da je ove sezone ostavio odličan utisak u ekipi koja deli prvo mesto u šampionatu Poljske, zajedno sa Jagelonijom, na kraju jesenjeg dela prvenstva.

Vanja Milinković Savić će u februaru napuniti tek 20 godina, a iza sebe ima zanimljiv put u klupskoj karijeri. On je pažnju na sebe skrenuo u novosadskoj Vojvodini, odakle je prešao u slavni Mančester Junajted, ali tamo nije uspeo da dođe da izražaja, pa je usledio prelazak u Lehju, što se pokazalo kao odličan potez za povratak u formu i sticanje iskustva na velikoj sceni.

A da li će njegova nova stanica biti Ajaks, Benfika ili neki treći klub, možda odgovor dobijemo već ove zime...


--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igornopolis
Sunday, 25.12.2016
05:48

Vanja je bio veoma klimav na pocetku kvalifikacija za u21 (u poljskoj ligi ne znam) ali je krajem godine poceo da pomazuje sigurnost i sta vise, dominaciju u situacijama gde je morao da iñtervenise. Veeeeoma dobro kretanje za rmpaliju od preo dva metra, brzo se ustaje sa zemlje, refleks/reakcije su mu na mestu. Apsolutno sam siguran da ce imati bolju karijeru od Rajka i cak cu biti toliko odvazan da kazem da ce Vanja biti nas prvi golman kroz sledece dve godine i napraviti signifikantnu karijeru u jevropi. Srecno momcino.

avatar
SaleNs91
Sunday, 25.12.2016
01:54

Nije se bas pokazao za ovo malo sto je branio u U21...

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 24.12.2016
21:07

sedi tu gde jesi ne zaleci se, propasces...