Debuši na pragu Arsenala!

Autor: Boban Filipović
subota 05.07.2014.
11:54
Izvor: Sportske.net

Engleski mediji prenose da su se "Tobdžije" i "Svrake" dogovorile oko transfera francuskog reprezentativca koga sada samo lekarski pregledi dele od potpisa ugovora sa klubom iz severnog Londona.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Bakari Sanja je napustio "Emijets" na kraju prošle sezone, ali na njegovo mesto stiže čovek kome je "grejao klupu" u francuskoj reprezentaciji na Mondijalu u Brazilu.

Transfer će iznositi nešto manje od 8 miliona funti, a Matje Debuši će nakon 18 meseci provedenih na severu Engleske stići u severni deo prestonice i prodružiti se saigračima iz reprezentacije Loranu Košćelnom i Olivijeu Žiruu.

Debuši ima 28 godina, na 'Sent Džejms Park' je stigao 2013. godine iz Lila, kluba u kome je ponikao, u kom je proveo čak 20 godina i sa kojim je osvajao titulu prvaka Francuske!

Ima 24 nastupa uz 2 postignuta gola u dresu reprezentacije Francuske.

Dolazak Debušija na 'Emijerts' verovatno znači i odustajanje od angažovanja Serža Orijea, reprezentativca Obale Slonovače i desnog beka Tuluza, koji se često dovodio u vezu sa "Tobdžijama".

S druge strane, menadžer Njukasla Alan Pardju će biti prinuđen da traži adekvatnu zamenu za Debušija, pominju se Mika Ričards koji nije u planovima menadžera Mančester Sitija Peleginija, kao i Daril Janmat, desni bek Fejenorda i holandske reprezentacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke